Χριστουγεννιάτικο Κρασί !!!
6 Δεκ
Είχα δοκιμάσει και πέρυσι να φτιάξω χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί από το σιρόπι που είχε περισσέψει από τα μελομακάρονα. Είχα ενθουσιαστεί! Άλλωστε οτιδήποτε μπαχαριασμένο μου αρέσει!
Η συνταγή είναι υπερβολικά απλή, αλλά πριν πάμε σε αυτήν να σας πω ξανά (για 100ή φορά φοβάμαι – έχω γίνει γραφικός το ξέρω 🙁 ) πως στις 16/12/2017, το άλλο Σάββατο, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα το Νεανικόν Paperie θα βρίσκεται στo KINONÓ. Θα σας παρουσιάσω ζωντανά τον τρόπο που τυπώνω τις μικρές μου δημιουργίες και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε!!! Επιπλέον όποιος επιθυμεί μέσα από το πωλητήριο του KINONÓ θα μπορεί να προμηθευτεί κάποια από τα χειροποίητα προϊόντα μου. Πληροφορίες στο facebook event 🙂
Πάμε τώρα και στο ωραίο μας ποτάκι!
Θα χρειαστούμε:
600 ml καλό, φρουτένιο κόκκινο κρασί (θερμοκρασία δωματίου)
200 ml πετιμέζι (ιδανικά άθερμο ώστε να είναι πιο ελαφρύ στη γεύση)
100 ml χυμό πορτοκάλι
5-6 γαρύφαλλα (καρφάκια)
2 ξυλαράκια κανέλα
φλούδες από ένα πορτοκάλι
λίγο πιπέρι σε μπαλίτσες
1 αστεροειδείς γλυκάνισος (ή και 2, όχι παραπάνω)
Προαιρετικά κατά το σερβίρισμα: ρόδι, φρούτα του δάσους, κουμ-κουάτ, κανέλα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού, την φλούδα και τα μπαχάρια μας εκτός από τον γλυκάνισο. Προσθέτουμε 200 ml από τα 600ml συνολικά του κρασιού και ενεργοποιούμε το μάτι της κουζίνας, περίπου στην μεσαία προς δυνατή σκάλα. Μόλις πάρει μία γερή βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί καθώς και τον γλυκάνισο. Ο λόγος που δεν τοποθετούμε όλο το κρασί εξαρχής είναι γιατί συνήθως δεν θέλουμε να βράσει όλη ποσότητα και να μας εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ που περιέχει. Είναι βέβαια, το να διατηρήσουμε λίγο από το αλκοόλ, θέμα επιλογής και προσωπικού γούστου 😉
Το σερβίρουμε αμέσως όπως είναι ζεστό – ζεστό !!!!!!!!!!
Κλείνοντας να στείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο www.humanstories.gr για την υπέροχη συνέντευξη!
Τέλειο φτιάχνεις όσο θέλεις έτσι.
Το ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί παραμένει εδώ και χρόνια στα σχέδιά μου 🙂
Κάποια στιγμή θα καταφέρω να το δοκιμάσω! Ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσουμε πετιμέζι, μπράβο Άρη!
Μου αρέσει πολύ το ζεστό κρασί αλλά δεν είχα σκεφτεί να αξιοποιήσω το πετιμέζι που περισσεύει από τα μελομακάρονα! Απίστευτη ιδέα 🙂 Σε ευχαριστούμε πολύ!
Αυτό το καταφέρνω κι εγώ, χοχο 🙂