Δημιουργώντας με Matcha Ninja!

13 Σεπ

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ το Matcha Ninja, ένα υπέροχο φυσικό υλικό! Το αξιοποιώ σε ένα από τα πιο νόστιμα raw «cheese» cakes που έχω ποτέ φτιάξει 😉 🙂

To Matcha Ninja είναι ένα άριστο προϊόν πράσινου τσαγιού matcha (δηλαδή ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού αλεσμένα σε σκόνη).

Έχει βιολογική πιστοποίηση από 3 διαφορετικές χώρες, είναι ακατέργαστο, εντελώς φυτικό, ελεγμένο για φυτοφάρμακα και βαρέα μέταλλα, και δεν περιέχει καθόλου πρόσθετα. Είναι προσεκτικά αλεσμένο σε μύλους από γρανίτη ώστε να διατηρείται η θρεπτική του αξία στο μέγιστο

Διαλύεται άμεσα είτε σε κρύο είτε σε ζεστό νερό και πίνεται ευχάριστα μιας και διαθέτει ήπια γεύση. Προσφέρει ενέργεια και πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση!

Λεμονένιο Raw cheesecake με πράσινο τσάι! 

Θα χρειαστούμε:

Βάση:
6 ξερά σύκα
3 κουταλιές τριμμένη (ξερή) καρύδα

Μους:
300 γρ κάσιους (ωμά & ανάλατα)
120 ml νερό (καθαρό, όχι αυτό που περίσσεψε από το μούλιασμα)
4-5 κουταλιές μέλι
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
40 γρ βούτυρο κακάο
2 φακελάκια Matcha Ninja

Στολισμός: μούρα, ξύσμα λεμονιού ή μοσχολέμονου ή φρούτα της αρεσκείας μας

τσέρκι διαμέτρου 16 εκ. Προκύπτουν περίπου 5-6 μερίδες

Αφήνουμε για 2-3 ώρες τα ξερά σύκα μέσα σε νερό ώστε να μαλακώσουν. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με την τριμμένη καρύδα μέχρι να προκύψει μία ελαφρώς ζουμερή πάστα. Τοποθετούμε το τσέρκι στο δίσκο που θα σερβίρουμε το γλυκό και απλώνουμε ομοιόμορφα την πάστα σχηματίζοντας με λεπτή στρώση.

Μουλιάζουμε για 6 ώρες τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών. Ενεργοποιώντας την μέγιστη ταχύτητα, πολτοποιούμε επίμονα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο κακάο και το matcha ninja, και συνεχίσουμε την λειτουργία της συσκευής μέχρι να προκύψει μία λεία κρέμα. Το βούτυρο κακάο, το λιώνουμε υπομονετικά, σε μπεν μαρί, σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία, και το ενσωματώνουμε στην κρέμα. Συνεχίσουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι το (το λιωμένο) βούτυρο κακάο να γίνει ένα με το υπόλοιπο υλικό. Όσο περισσότερο κτυπήσουμε την κρέμα τόσο καλύτερη θα γίνει!

Αδειάζουμε τα ¾ της ποσότητας πάνω από την βάση του γλυκού και τοποθετούμε ξανά τον κάδο στην συσκευή. Προσθέτουμε στην κρέμα που μας έμεινε (περίπου το ¼) την σκόνη του Μatcha Νinja και ενεργοποιούμε την ανάδευση για λίγα δευτερόλεπτα. Η κρέμα μας παίρνει ένα ελαφρύ όμορφο πράσινο χρώμα, την απλώνουμε δημιουργώντας μία τρίτη στρώση στο γλυκό μας.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το χαρούμε! 🙂

Λίγες παρατηρήσεις:

Η συγκεκριμένη εκδοχή είχε μεγαλύτερη επιτυχία από προηγούμενες παρόμοιες συνταγές μου. Δύο αλλαγές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο είναι οι εξής: η αντικατάσταση των ξηρών καρπών με τριμμένη καρύδα ώστε η βάση μας είναι πιο ελαφριά και ευχάριστη στη γεύση και η προσθήκη περισσοτέρων υγρών στην μους ώστε να γίνει πιο αφράτη και λιγότερο συμπαγής 😉

Όπως πάντα λέω καθώς ετοιμάζουμε την κρέμα, μπορούμε να δοκιμάζουμε. Με προσοχή προσθέτουμε λίγο παραπάνω ξύσμα λεμονιού ή μέλι ανάλογα με τα γούστα μας.

Επίσης επειδή συχνά με ρωτάτε 🙂 επαναλαμβάνω πως το βούτυρο κακάο είναι ένα υπέροχο φυσικό υλικό που εξάγεται με μηχανική πίεση από το καρπό του κακαόδεντρου. Το βρίσκουμε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και αποτελεί για την συνταγή το πηκτικό μέσο ώστε η κρέμα από το κάσιους να πάρει την μορφή της μους. Ακριβώς για αυτό το λόγο πρέπει τα υλικά της κρέμας να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πληροφορίες:

http://www.matchaninja.gr

fb: @matchaninjagreece

instagram:  matchaninja.gr

'Αλλα Άρθρα:

3 Σχόλια to “Δημιουργώντας με Matcha Ninja!”

  1. Ξανθή 14/09/2017 at 09:45 #

    Υπέροχο!!! Κάθε φορά μας εκπλήσσεις περισσότερο, Μπράβο Άρη.

  2. Ερμιόνη 14/09/2017 at 22:42 #

    Τι όμορφες και φωτεινές φωτογραφίες Άρη!
    Και τα μούρα, πόσο λαχταριστά φαίνονται, τα ζήλεψα πραγματικά!
    Ευχές για ένα όμορφο βράδυ!

  3. Penelope 15/09/2017 at 13:29 #

    Είναι άκρως εντυπωσιακό και φωτογενές το γλυκό σου φίλε Άρη.
    Μου έρχεται να πάρω κουταλάκι και να κάνω «ντου» στην οθόνη…
    Χαιρετισμούς και καλό φθινόπωρο.

Leave a Reply