Ωμοφαγικό Easter Brownie

9 Απρ

Πετάω από χαρά !! Το ωμοφαγικό brownie που πάντα ήθελα έγινε νοστιμότατο, τα αυγουλάκια από φραουλόσκονη απλά δεν υπάρχουν και οι φωτογραφίες πλησιάζουν σιγά σιγά στα επίπεδα που ονειρεύομαι. Είναι και μέρες γιορτινές, έχω και λίγη άδεια από τη δουλειά, μα τι άλλο να ζητήσει κανείς ;; 🙂

easterbrownie5 (1 of 1)

easterbrownie1

easterbrownie6 (1 of 1)

Το γλυκάκι είναι απλό και εύκολο, με ή χωρίς την πασχαλινή διακόσμηση αξίζει να το δοκιμάσετε. 

Ξεκινάνε με το brownie, θα χρειαστούμε:

200 γρ ξερά σύκα

100 ml χυμό πορτοκαλιού

100 ml νερό

100 γρ καρυδόψυχα

2,5 κουταλιές ωμό κακάο

1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

40 γρ αμύγδαλα

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

τσέρκι 12 εκ

Αρχικά, αφού ψιλοκόψουμε τα σύκα, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Τα αφήνουμε μία ώρα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε δυνατά στον επεξεργαστή τροφών. Ενώ συνεχίζεται το άλεσμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό που έμεινε στο μπολ καθώς και τα καρύδια. Στόχος είναι να προκύψει μία λεία πάστα. Προχωράμε ρίχνοντας το κακάο, το χαρουπάλευρο και το ελαιόλαδο. Σταματάμε τη λειτουργία, αδειάζουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το ξύσμα και ενεργοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα να χοντροκοπούν. Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό, τοποθετούμε το τσέρκι μας, προστατεύουμε τα τοιχώματά του με μία λαδόκολλα και εφαρμόζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη μας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

easterbrowniesteps1

Τα αυγουλάκια είχα σκεφτεί να τα σχηματίσω με πάστα από goji berries. Δυστυχώς όμως, αυτή την εποχή στα καταστήματα βιολογικών, όλα όσα βρήκα σε αποξηραμένη μορφή ήταν συμβατικά. Καθώς έψαχνα για μία εναλλακτική, το μάτι μου πέφτει στις αποξηραμένες φράουλες, που αν και ακριβές, αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες και ιδανικές για τη δουλειά που τις θέλουμε. Πολύ απλά τις θρυμματίζουμε στον επεξεργαστή τροφών (περίπου 40 γρ), μεταφέρουμε την σκόνη σε ένα μπολ, ρίχνουμε μία κοφτή κουταλιά μέλι και μισή νερό και πλάθουμε εύκολα και γρήγορα τα πασχαλινά μας αυγά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.

easterbrowniesteps2

Λίγο πριν σερβιριστεί το γλυκό, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο κακάο, δημιουργούμε με λεπτά κομμάτια από την χειροποίητη σοκολάτα μία φωλιά και στο κέντρο τοποθετούμε τα αυγά 😉 Και αυτό ήταν, το πασχαλινό μας γλύκισμα είναι έτοιμο !! Δεν έγινε ωραίο ;;;

easterbrownie2 (1 of 1)

easterbrownie8 (1 of 1)

easterbrownie4 (1 of 1)

Πολλές ευχές για ένα υπέροχο Πάσχα !!! Καλή Ανάσταση !!!

Update: Ρίξτε μια ματιά σε μία δεύτερη εκτέλεση του brownie με φράουλες και μέντα

Update: Ρίξτε μια ματιά στην τρίτη και καλύτερη εκτέλεση του brownie!

43 Responses to “Ωμοφαγικό Easter Brownie”

  1. Evi | Cook Taste Live 09/04/2015 at 17:28 #

    Οι φωτογραφίες είναι indeed εξαιρετικές! 🙂
    χμ, έφτασε το δώρο του Πάσχα λίγο νωρίτερα… μήπως εκείνος ο prime φακός που λέγαμε?
    οι αποξηραμένες φράουλες είναι φοβερές αλλά όντως πανάκριβες οι άτιμες!
    Καλό Πάσχα και να τα περάσεις υπέροχα Άρη!!
    Χx

    • aris 09/04/2015 at 17:34 #

      Ναι !!!! Ακριβώς !!!! Με έπιασες !! Ναι τον πήρα, έπαθα πλάκα από τη διαφορά σε σχέση με τον kit φακό !!
      Σε ευχαριστώ Εύη, καλό Πάσχα σε σένα και στους δικούς σου !! Να περάσεις πανέμορφα !!

  2. Sofia Sofeto 09/04/2015 at 17:28 #

    Υπέροχο!!!! Καλό Πάσχα με υγεία!!!

    • aris 09/04/2015 at 17:35 #

      Ευχαριστώ Σοφία !!!! Καλό Πάσχα και σε σένα !! Καλή Ανάσταση !!

  3. Beauty Follower 09/04/2015 at 17:32 #

    Τελει κόκκινα αυγουλάκια… πανεμορφο το μπράουνι σου!

  4. Iris mama goes vintage 09/04/2015 at 18:21 #

    Απίστευτος ο συνδυασμός των υλικών…Νομίζω ζωγράφισες κανονικά Αρη.. οι φωτογραφίες τα λένε όλα…!!! Ηθελα να αρπάξω το γλυκάκι μέσα από αυτές!!! Μπράβο μπράβο!!!

    • aris 09/04/2015 at 23:22 #

      Ίρις σε ευχαριστώ !! Τα υλικά είναι πολύ απλά, πιο απλά δε γίνεται 🙂
      Καλό Πάσχα !!

  5. peps@pepi's kitchen 09/04/2015 at 19:02 #

    Καλάαααα….ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!!!!!
    Φανταστικό το μπράουνι και πολύ εμφανήσιμο!!
    Όσο για τα φραουλοαυγουλάκια…..απίθανα!!!!!!

    Μπράβο! Μπράβο!!
    Καλό Πάσχα!!!

    • aris 09/04/2015 at 23:23 #

      Ευχαριστώ Πέπη !! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !!

  6. Αθανασία 10/04/2015 at 10:21 #

    Είσαι καταπληκτικός! Δεν πειράζει να βάλω χουρμάδες αντί για σύκα ε?:)

    • aris 10/04/2015 at 10:30 #

      Όχι βέβαια !! Μια χαρά θα γίνει και με χουρμάδες !! Μπορεί και καλύτερο !!

  7. Christina Makri 10/04/2015 at 12:29 #

    Απλά ωραίο??!!! Δεν υπάρχει η σκέψη γλυκά αβγά από φραουλόσκονη. Εύγε!!! Καλό Πάσχα Άρη 🙂

    • aris 10/04/2015 at 12:33 #

      Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα !! Καλό Πάσχα, να περάσεις τέλεια !!!

  8. spoon stories 10/04/2015 at 15:17 #

    Τρέλα σκέτη! Μα τι έκανες πάλι βρε Άρη? Με τα αυγά φραουλόσκονης έπαθα πλάκα να ξέρεις! Είναι καταπληκτική ιδέα! Όσο για τις φωτογραφίες σου έχεις εξελιχθεί πολύ γρήγορα προς το καλύτερο! Περιμένω να δω πολλά από σένα!
    Ως τότε όμως, σου εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και του χρόνου να ήμαστε καλά!

    • aris 10/04/2015 at 19:12 #

      Λίλια σε ευχαριστώ !!! Προσπαθώ πολύ αλλά ακόμα όλα ατέλειες βρίσκω σε ό,τι κάνω 🙂
      Σου εύχομαι και εγώ Καλή Ανάσταση και ένα υπέροχο Πάσχα !!!

  9. Αγγελική 10/04/2015 at 17:01 #

    Υπέροχο Άρη!! Μπράβο!! Όντως οι φωτογραφίες είναι έχουν τόσο φως που αναδεικνύουν κάθε λεπτομέρεια του λαχταριστού brownie.
    Καλό Πάσχα, με υγεία!!

    • aris 10/04/2015 at 19:14 #

      Ευχαριστώ Αγγελική !! Μου αρέσουν και μένα οι φωτογραφίες, κάποιες όμως έπρεπε να είναι λίιιγο λιγότερο φωτεινές … πρέπει να το προσέξω αυτό το θέμα νομίζω ..
      Καλό Πάσχα, να περάσεις υπέροχα !!!!!!

  10. Silena 11/04/2015 at 07:54 #

    Κάθε φορά με αφήνεις άφωνη με την εφευρετικότητά σου, τις υπέροχες δημιουργίες σου και φυσικά με τις καλαίσθητες φωτογραφίες σου!!!! Πραγματικά δεν έχω λόγια!!!
    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχεις!!!!

    • aris 11/04/2015 at 08:52 #

      Σιλένα σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο Πάσχα !! Καλή Ανάσταση !!

  11. Virginia 11/04/2015 at 19:03 #

    Πολύ ωραίο, super ιδέες ! Μπράβο ! Θα το δοκιμάσω !

    • aris 11/04/2015 at 20:51 #

      Βιργινία σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχολιό σου !! Είναι απλό και σοκολατένιο !! Αξίζει να το δοκιμάσεις !!!

      Καλό Πάσχα !!!

  12. Tante Kiki 11/04/2015 at 21:05 #

    ‘Εχεις δίκιο να χαίρεσαι!! Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές και η συνταγή σου μούρλια!!! Μετά το Πάσχα θα την φτιάξω!!!!
    Καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!!!!

    • aris 11/04/2015 at 21:10 #

      Σε ευχαριστώ Κική !! Καλή Ανάσταση !!!!

  13. Zambia 11/04/2015 at 21:35 #

    Πολλά εύγε Άρη!
    Σε βρίσκω ενθουσιώδη και με το δίκιο σου!

    Εύχομαι να περάσεις μια όμορφη Πασχαλιά!

    Ζ.

    • aris 11/04/2015 at 21:45 #

      Επίσης Ζαμπία !! Σε ευχαριστώ πολύ !!

  14. Natasa S 11/04/2015 at 23:25 #

    Μας τρελανες με τα φραουλοαυγουλακια!! Τι τρελή ιδέα ηταν αυτή?? Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους! Φοβερή η εξέλιξη σου Άρη! Συγχαρητήρια!! Καλό Πάσχα!!

    • aris 12/04/2015 at 14:34 #

      Ευχαριστώ Νατάσσα !! Σου εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα !!!!

  15. mia xara 12/04/2015 at 05:26 #

    Πολύ όμορφο γλυκό Άρη!!! Καταπληκτική ιδέα τα αυγουλάκια από φραουλόσκονη και απίθανες φωτογραφίες! Εύχομαι να περάσεις ένα Χαρούμενο Πάσχα 🙂

    • aris 12/04/2015 at 14:35 #

      Ευχαριστώ πάρα πολύ !! Πολλές ευχές και σε σένα !!!!

  16. Αριάδνη 13/04/2015 at 14:59 #

    Τι είπες τωρα;;;;

  17. Athena craftcooklove 14/04/2015 at 05:47 #

    Καλημέρα Άρη και χρόνια πολλά !!! Το τέλειο γλυκό σου το εχω χαζέψει ξανά και ξανά !!! Εκπληκτική ιδέα και εκτέλεση !!! Και η αξιοποίηση της φραουλόσκονης !! Μπράβο Άρη για ακόμα μια φορά !!!!

    • aris 14/04/2015 at 17:02 #

      Χρόνια Πολλά Αθηνά !! Ευχαριστώ !!!

  18. tanja@the green mixer 14/04/2015 at 09:54 #

    Χρόνια Πολλά!!!!Επειδή γράφω κατόπιν εορτής ελπίζω να ξεκουράστηκες και να απολάυσες αυτό το γλυκάκι με καλή παρέα στην εξοχή.
    Πολύ καλη ιδέα με τη φραουλόσκονη.

    • aris 14/04/2015 at 17:03 #

      Σε ευχαριστώ Τάνια !! Χρόνια Πολλά !! Ναι, τα πέρασα οικογενειακά και ξεκούραστα !!

  19. beh1nd 14/04/2015 at 16:43 #

    Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

    Φαίνεται τέλειο το γλύκισμα, πιστευω αξίζει να το δοκιμάσουμε!!!

  20. Christina Andromeda 15/04/2015 at 06:05 #

    Από τα πιο όμορφα που έχεις κάνει!! Και τα υλικά που έβαλες είναι πολύ μέσα στις γεύσεις μου! Μπράβο Άρη μου!

  21. evi@thehealthycook 20/04/2015 at 22:31 #

    Απλά τέλειο!!! 😉

  22. katerina@delightfularea 12/12/2015 at 11:50 #

    Το έφτιαξα! Πολύ νόστιμο! Μου φάνηκε λίγο πιο υγρό απ ότι περίμενα, ίσως βέβαια μου ξεφυγε η ποσότητα των υγρών. Αλήθεια πόσο καιρό διατηρείται;

    • aris 12/12/2015 at 15:25 #

      Μπράβο Κατερίνα! Χαίρομαι πολύ! Πολύ υγρό δεν πρέπει να είναι, από την άλλη όμως δεν πρέπει να βγει σαν μπάρα δημητριακών … πρέπει να τρώγεται ευχάριστα με ένα κουταλάκι και να είναι λίγο ζουμερό. Φαντάζομαι στο ψυγείo κρατάει αρκετές μέρες, αν αντέξει 🙂

Leave a Reply