Ωμοφαγικό Easter Brownie
9 Απρ
Πετάω από χαρά !! Το ωμοφαγικό brownie που πάντα ήθελα έγινε νοστιμότατο, τα αυγουλάκια από φραουλόσκονη απλά δεν υπάρχουν και οι φωτογραφίες πλησιάζουν σιγά σιγά στα επίπεδα που ονειρεύομαι. Είναι και μέρες γιορτινές, έχω και λίγη άδεια από τη δουλειά, μα τι άλλο να ζητήσει κανείς ;; 🙂
Το γλυκάκι είναι απλό και εύκολο, με ή χωρίς την πασχαλινή διακόσμηση αξίζει να το δοκιμάσετε.
Ξεκινάνε με το brownie, θα χρειαστούμε:
200 γρ ξερά σύκα
100 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml νερό
100 γρ καρυδόψυχα
2,5 κουταλιές ωμό κακάο
1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
40 γρ αμύγδαλα
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
τσέρκι 12 εκ
Αρχικά, αφού ψιλοκόψουμε τα σύκα, τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Τα αφήνουμε μία ώρα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε δυνατά στον επεξεργαστή τροφών. Ενώ συνεχίζεται το άλεσμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό που έμεινε στο μπολ καθώς και τα καρύδια. Στόχος είναι να προκύψει μία λεία πάστα. Προχωράμε ρίχνοντας το κακάο, το χαρουπάλευρο και το ελαιόλαδο. Σταματάμε τη λειτουργία, αδειάζουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το ξύσμα και ενεργοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα, ίσα να χοντροκοπούν. Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό, τοποθετούμε το τσέρκι μας, προστατεύουμε τα τοιχώματά του με μία λαδόκολλα και εφαρμόζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη μας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Τα αυγουλάκια είχα σκεφτεί να τα σχηματίσω με πάστα από goji berries. Δυστυχώς όμως, αυτή την εποχή στα καταστήματα βιολογικών, όλα όσα βρήκα σε αποξηραμένη μορφή ήταν συμβατικά. Καθώς έψαχνα για μία εναλλακτική, το μάτι μου πέφτει στις αποξηραμένες φράουλες, που αν και ακριβές, αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες και ιδανικές για τη δουλειά που τις θέλουμε. Πολύ απλά τις θρυμματίζουμε στον επεξεργαστή τροφών (περίπου 40 γρ), μεταφέρουμε την σκόνη σε ένα μπολ, ρίχνουμε μία κοφτή κουταλιά μέλι και μισή νερό και πλάθουμε εύκολα και γρήγορα τα πασχαλινά μας αυγά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Λίγο πριν σερβιριστεί το γλυκό, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο κακάο, δημιουργούμε με λεπτά κομμάτια από την χειροποίητη σοκολάτα μία φωλιά και στο κέντρο τοποθετούμε τα αυγά 😉 Και αυτό ήταν, το πασχαλινό μας γλύκισμα είναι έτοιμο !! Δεν έγινε ωραίο ;;;
Πολλές ευχές για ένα υπέροχο Πάσχα !!! Καλή Ανάσταση !!!
Update: Ρίξτε μια ματιά σε μία δεύτερη εκτέλεση του brownie με φράουλες και μέντα
Update: Ρίξτε μια ματιά στην τρίτη και καλύτερη εκτέλεση του brownie!
Οι φωτογραφίες είναι indeed εξαιρετικές! 🙂
χμ, έφτασε το δώρο του Πάσχα λίγο νωρίτερα… μήπως εκείνος ο prime φακός που λέγαμε?
οι αποξηραμένες φράουλες είναι φοβερές αλλά όντως πανάκριβες οι άτιμες!
Καλό Πάσχα και να τα περάσεις υπέροχα Άρη!!
Χx
Ναι !!!! Ακριβώς !!!! Με έπιασες !! Ναι τον πήρα, έπαθα πλάκα από τη διαφορά σε σχέση με τον kit φακό !!
Σε ευχαριστώ Εύη, καλό Πάσχα σε σένα και στους δικούς σου !! Να περάσεις πανέμορφα !!
Υπέροχο!!!! Καλό Πάσχα με υγεία!!!
Ευχαριστώ Σοφία !!!! Καλό Πάσχα και σε σένα !! Καλή Ανάσταση !!
Τελει κόκκινα αυγουλάκια… πανεμορφο το μπράουνι σου!
Thanks !!! Καλό Πάσχα !!
Απίστευτος ο συνδυασμός των υλικών…Νομίζω ζωγράφισες κανονικά Αρη.. οι φωτογραφίες τα λένε όλα…!!! Ηθελα να αρπάξω το γλυκάκι μέσα από αυτές!!! Μπράβο μπράβο!!!
Ίρις σε ευχαριστώ !! Τα υλικά είναι πολύ απλά, πιο απλά δε γίνεται 🙂
Καλό Πάσχα !!
Καλάαααα….ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!!!!!
Φανταστικό το μπράουνι και πολύ εμφανήσιμο!!
Όσο για τα φραουλοαυγουλάκια…..απίθανα!!!!!!
Μπράβο! Μπράβο!!
Καλό Πάσχα!!!
Ευχαριστώ Πέπη !! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !!
Είσαι καταπληκτικός! Δεν πειράζει να βάλω χουρμάδες αντί για σύκα ε?:)
Όχι βέβαια !! Μια χαρά θα γίνει και με χουρμάδες !! Μπορεί και καλύτερο !!
Απλά ωραίο??!!! Δεν υπάρχει η σκέψη γλυκά αβγά από φραουλόσκονη. Εύγε!!! Καλό Πάσχα Άρη 🙂
Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα !! Καλό Πάσχα, να περάσεις τέλεια !!!
Τρέλα σκέτη! Μα τι έκανες πάλι βρε Άρη? Με τα αυγά φραουλόσκονης έπαθα πλάκα να ξέρεις! Είναι καταπληκτική ιδέα! Όσο για τις φωτογραφίες σου έχεις εξελιχθεί πολύ γρήγορα προς το καλύτερο! Περιμένω να δω πολλά από σένα!
Ως τότε όμως, σου εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και του χρόνου να ήμαστε καλά!
Λίλια σε ευχαριστώ !!! Προσπαθώ πολύ αλλά ακόμα όλα ατέλειες βρίσκω σε ό,τι κάνω 🙂
Σου εύχομαι και εγώ Καλή Ανάσταση και ένα υπέροχο Πάσχα !!!
Υπέροχο Άρη!! Μπράβο!! Όντως οι φωτογραφίες είναι έχουν τόσο φως που αναδεικνύουν κάθε λεπτομέρεια του λαχταριστού brownie.
Καλό Πάσχα, με υγεία!!
Ευχαριστώ Αγγελική !! Μου αρέσουν και μένα οι φωτογραφίες, κάποιες όμως έπρεπε να είναι λίιιγο λιγότερο φωτεινές … πρέπει να το προσέξω αυτό το θέμα νομίζω ..
Καλό Πάσχα, να περάσεις υπέροχα !!!!!!
Κάθε φορά με αφήνεις άφωνη με την εφευρετικότητά σου, τις υπέροχες δημιουργίες σου και φυσικά με τις καλαίσθητες φωτογραφίες σου!!!! Πραγματικά δεν έχω λόγια!!!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχεις!!!!
Σιλένα σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο Πάσχα !! Καλή Ανάσταση !!
Πολύ ωραίο, super ιδέες ! Μπράβο ! Θα το δοκιμάσω !
Βιργινία σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχολιό σου !! Είναι απλό και σοκολατένιο !! Αξίζει να το δοκιμάσεις !!!
Καλό Πάσχα !!!
‘Εχεις δίκιο να χαίρεσαι!! Οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές και η συνταγή σου μούρλια!!! Μετά το Πάσχα θα την φτιάξω!!!!
Καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!!!!
Σε ευχαριστώ Κική !! Καλή Ανάσταση !!!!
Πολλά εύγε Άρη!
Σε βρίσκω ενθουσιώδη και με το δίκιο σου!
Εύχομαι να περάσεις μια όμορφη Πασχαλιά!
Ζ.
Επίσης Ζαμπία !! Σε ευχαριστώ πολύ !!
Μας τρελανες με τα φραουλοαυγουλακια!! Τι τρελή ιδέα ηταν αυτή?? Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους! Φοβερή η εξέλιξη σου Άρη! Συγχαρητήρια!! Καλό Πάσχα!!
Ευχαριστώ Νατάσσα !! Σου εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα !!!!
Πολύ όμορφο γλυκό Άρη!!! Καταπληκτική ιδέα τα αυγουλάκια από φραουλόσκονη και απίθανες φωτογραφίες! Εύχομαι να περάσεις ένα Χαρούμενο Πάσχα 🙂
Ευχαριστώ πάρα πολύ !! Πολλές ευχές και σε σένα !!!!
Τι είπες τωρα;;;;
🙂
Καλημέρα Άρη και χρόνια πολλά !!! Το τέλειο γλυκό σου το εχω χαζέψει ξανά και ξανά !!! Εκπληκτική ιδέα και εκτέλεση !!! Και η αξιοποίηση της φραουλόσκονης !! Μπράβο Άρη για ακόμα μια φορά !!!!
Χρόνια Πολλά Αθηνά !! Ευχαριστώ !!!
Χρόνια Πολλά!!!!Επειδή γράφω κατόπιν εορτής ελπίζω να ξεκουράστηκες και να απολάυσες αυτό το γλυκάκι με καλή παρέα στην εξοχή.
Πολύ καλη ιδέα με τη φραουλόσκονη.
Σε ευχαριστώ Τάνια !! Χρόνια Πολλά !! Ναι, τα πέρασα οικογενειακά και ξεκούραστα !!
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!
Φαίνεται τέλειο το γλύκισμα, πιστευω αξίζει να το δοκιμάσουμε!!!
Ευχαριστώ 🙂
Από τα πιο όμορφα που έχεις κάνει!! Και τα υλικά που έβαλες είναι πολύ μέσα στις γεύσεις μου! Μπράβο Άρη μου!
thanks !!
Απλά τέλειο!!! 😉
Το έφτιαξα! Πολύ νόστιμο! Μου φάνηκε λίγο πιο υγρό απ ότι περίμενα, ίσως βέβαια μου ξεφυγε η ποσότητα των υγρών. Αλήθεια πόσο καιρό διατηρείται;
Μπράβο Κατερίνα! Χαίρομαι πολύ! Πολύ υγρό δεν πρέπει να είναι, από την άλλη όμως δεν πρέπει να βγει σαν μπάρα δημητριακών … πρέπει να τρώγεται ευχάριστα με ένα κουταλάκι και να είναι λίγο ζουμερό. Φαντάζομαι στο ψυγείo κρατάει αρκετές μέρες, αν αντέξει 🙂