Μία συνταγή με Στόχο
13 Οκτ
Πριν 2 βδομάδες έλαβα ένα email από την ομάδα Στόχος. Πρόκειται για την ομάδα που τρέχει στην Ελλάδα την εκστρατεία “Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους”.
Πολύ ευγενικά μου ζήτησαν σε ένα από τα επόμενα post, σε συνδυασμό με μία συνταγή, να επικοινωνήσω στις φίλες αναγνώστριες μία από τις επόμενές τους δράσεις. Εγώ όχι απλά το δέχθηκα, αλλά το θεώρησα μεγάλη μου τιμή έστω και απειροελάχιστα να βοηθήσω μία τόσο σπουδαία προσπάθεια.
Η δράση τους συνδέεται άμεσα με τη μαγειρική και ονομάζεται «Γίνε Οικοδέσποινα με Στόχο». Αφορά ένα κάλεσμα προς τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα που τις ζητείται να οργανώσουν μια γιορτή ή ένα τραπέζι, όπου οι καλεσμένοι θα απολαύσουν ωραία εδέσματα, ενώ παράλληλα θα τους προτείνουν να βάλουν ένα συμβολικό ποσό στον κουμπαρά του «Στόχου». Οι πιο άξιες οικοδέσποινες θα βραβευτούν με 3 δώρα στα πλαίσια του διαγωνισμού που έχουν ετοιμάσει για αυτό το σκοπό. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ενημερωτικό φυλλάδιο καθώς και στο site www.stoxoshellas.gr
Πάμε τώρα στο γλυκάκι μας: υπέρ απλά μικρά κέικ!
Θα χρειαστούμε:
12ο γρ αλέυρι ολικής Dinkel
220 ml αραιωμένο πετιμέζι (ανάλογα με την επιθυμητή γλύκα)
2 μικρά αχλαδόμιλα κομμένα σε κυβάκια
4ο ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαύρη σταφίδα
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
(Η ποσότητα φτάνει για δύο μικρές φόρμες χωρητικότητας 200 ml η κάθε μία)
Τα αχλαδόμιλα τα ξέρετε; Είναι φανταστικά μικρά φρουτάκια (να δείτε εδώ!) με ανάμεικτη γεύση αχλαδιού και μήλου. Βρίσκουμε σχετικά εύκολα αυτή την εποχή, εναλλακτικά χρησιμοποιείστε συνδυασμό των δύο φρούτων.
Σε ένα μπολ ανάδευσης, ανακατεύουμε καλά τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking poweder. Ενσωματώνουμε τα κυβάκια από τα αχλαδόμιλα και τελευταίες τις σταφίδες. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες μας και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγη χειροποίητη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί καθώς και με λίγα θρυμματισμένα αμύγδαλα.
Λίγο πριν κλείσω το post να ευχαριστήσω θερμά την καλή μου φίλη Βαλεντίνη που συμμετείχε στη φωτογράφιση και βοήθησε να πετύχουμε ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα.
Και τέλος, για άλλη μία φορά να σας ζητήσω την υποστήριξή σας στην υποψηφιότητα μου στα βραβεία του BHMA Gourmet. Εάν επιθυμείτε κάνετε like στη σχετική σελίδα λίγο κάτω από το κείμενο. Επιπλέον αν θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας μπορείτε να κάνετε ένα share την ανάρτησή μου στο facebook. Ένα μεγάλο ευχαριστώ.
άλλο ένα υπέροχο γλυκό με διαλεχτά υλικά και μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση, με στόχο!! 😉
καλό βράδυ Άρη!
Ευχαριστώ Εύη!
Άρη όλο εκπλήξεις είσαι!! Ξέρεις πόσο μου αρέσουν οι φωτογραφίσεις με τον άνθρωπο μαζί με το φαγητό!! Πολύ όμορφη η φωτογράφιση και κυρίως πολύ ιδιαίτερος ο λόγος και ο σκοπός για τον οποίο έγινε.
Εκτός από όμορφες συνταγές έχεις και όμορφες φίλες, να τα λέμε και αυτά!!!! 😉 😉 😉
χα χα! Το σκεφτόμουνα! Έλεγα θα αρέσουν στην Χρυσαυγή!
Η Βαλεντίνη είναι πράγματι πολύ όμορφη κοπέλα και ο φακός αμέσως συνεργάστηκε 😉
Αυτός ο στόχος αφορά όλες τις γυναίκες για αυτό και σε ευχαριστουμε για αυτή την όμορφη παρουσίαση! Κι όσο για το γλυκο, εξαιρετικό! Φιλιααααα
Ευχαριστώ Σωτηρία !!
Μπράβο Άρη, για όλα!
Thanks Θεοδώρα !!!
Συγχαρητήρια Άρη και για το κέικ και για το Στόχο 🙂
Μαρία σε ευχαριστώ!
Συγχαρητήρια, Άρη! Με τη συνταγή σου έβαλες κι εσύ ένα μικρό λιθαράκι στην τόσο αξιόλογη προσπάθεια του Στόχου! Πολύ όμορφη η παρουσίαση!
Ευχαριστώ Νανά. Μακάρι να βοήθησα έστω και απειροελάχιστα !
Συγχαρητήρια που είσαι κ εσυ αρωγός αυτής της τόσο αξιόλογης προσπάθειας. Πάνω που θα σε ρώταγε για τα αχλαδόμηλα…με κάλυψες.
Ευχαριστώ Ευαγγελία!! Η δική μου βοήθεια είναι σαφώς πολύ μικρή σε σχέση με όλη την προσπάθεια που γίνεται.
Πρώτη φορά βλέπω τα αχλαδόμηλα!!
Είναι τόσο όμορφα και γλυκά τα κεκάκια σου Άρη, όπως και η προώθηση του Στόχου και της προσπάθειας και υποστήριξης που αυτή η ομάδα παρέχει!
Thanks
Όπως θα λέγαμε και σε μια πιο Αγγλοσαξονική διάλεκτο αγαπητέ μου Άρη: Respect!
Τόσο για την συνταγή, όσο και για την πρώτη πραγματικά πολύ “γλαφυρή” φωτογραφία αυτού του post.
Ευχαριστώ Πηνελόπη!
Με την σειρά μου κι εγώ να σε ευχαριστήσω για αυτή την ανάρτηση. Αυτή την φορά όχι μόνο για την συνταγή, που έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετική, αλλά γιατί έβαλες κι εσύ “Στόχο”. Εύγε Άρη μου!
Ευχαριστώ Χριστίνα. Ήταν μια ωραία ευκαιρία να βοηθήσω έστω και ελάχιστα έναν καλό σκοπό.
Tα συνδύασες πολύ ωραία Αρη: συνταγή με Στόχο!!
Μπράβο.
Ωραία κεκάκια.
Ευχαριστώ!
Πολύ όμορφη φωτογράφηση, όπως πάντα άλλωστε! Την καλημέρα μου 🙂
Thanks!
Ομολογώ και εγώ ότι δεν έχω δει ξανα αχλαδόμηλα!! Η φωτογράφιση μου άρεσε πάρα πολύ !! Και το κεκάκι επίσης να τα λέμε αυτά!! Καλό βράδυ Άρη, μπράβο που στηρίζεις τόσο σημαντικές προσπάθειες!!
ναι, το κεκάκι είναι είναι πολύ νόστιμο !! Τα αχλαδόμηλα έχουν πολύ ενδιαφέρον!
Όμορφη συνταγή και ευγενής σκοπός.Μπράβο σου για την υποστήριξη Άρη μου. Καλό βράδυ^^
Thanks Λίλια
Ο στόχος αυτός είναι μεγάλος και μπράβο που τον προβάλεις μέσα από το μπλογκ σου.. η συνοδεία της προσπάθειας αυτής με μια ωραία συνταγή είναι ότι καλύτερο!!! Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση Άρη!!!
Και εγώ ευχαριστώ Ίρις!
Το κεκάκι σου φαινεται υπέροχο, το ιδιο και η κοπέλα που το κρατα!
Καλή επιτυχια!
Καλή σου εβδομάδα 🙂
thanks!
Όμορφη η Βαλεντίνη ,όμορφος και ο στόχος για τον οποίο έφτιαξες το γλυκάκι.Εύγε!
Άρη πολύ νόστιμο το κέικ αλλά και η φίλη μας η Βαλεντίνη μια κούκλα, δεν το συζητώ! Πρόσθεσα και λίγο γαρύφαλλο στη συνταγή (1/3 κουταλιά του γλυκού), λίγα καρύδια και 1 κ.σούπας ταχίνι ολικής και βγήκε πάρα πολύ καλό. Δοκίμασέ το την επόμενη φορά! Πολύ ωραία συνταγή, βασικά είναι η πρώτη που φτιάχνω. Θα σου πω και για τις υπόλοιπες! Μπράβο Άρη!!!
Ολυμπία χαίρομαι πάρα πολύ που το έφτιαξες και σου άρεσε !!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα και με τις προσθήκες σου !!! Ευχαριστώ πολύ !!