Κέικ με Καλοκαιρινά Φρούτα!
27 Ιούν
Σήμερα θα απολαύσουμε το πιο καλοκαιρινό κέικ του κόσμου 🙂
Πολύ απλό, ούτε καν μίξερ δεν χρειάζεται 😉 🙂
Για την γέμιση θα χρειαστούμε
1 ροδάκινο
2 βερίκοκα
3 βανίλιες
2 κουταλιές σταφίδες
1 κουταλιά μέλι
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Για την ζύμη θα χρειαστούμε:
4 μικρά αυγά ή 3 μεγάλα
χοντροκομμένο ξύσμα από ένα μεσαίο πορτοκάλι
250 ml πετιμέζι
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από ένα μεσαίο πορτοκάλι
1 κουταλιά κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
260 γρ αλεύρι ολικής
1 κουταλιά baking powder
Για τον γλάσο θα χρειαστούμε:
2 κουταλιές ταχίνι ολικής
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές νερό
1 κουταλάκι κακάο
1 κουταλάκι χαρουπάλευρο
Στολισμός φρούτα εποχής, φυλλαράκια από βασιλικό ή δυόσμο
Μία φόρμα με διάμετρο: εσωτ=7 εκ εξωτ=24 εκ
Ξεκινάμε με την γέμιση ώστε να προλάβει να κρυώσει πριν ενσωματωθεί στην ζύμη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε, αφού κόψουμε σε φέτες, τα φρούτα. Προσθέτουμε τα αρωματικά και την μία κουταλιά μέλι και σιγοβράζουμε με το καπάκι κλειστό μέχρι να φρούτα να «πιουν τα ζουμιά τους» και να μελώσουν. Αφήνουμε στην άκρη την κομπόστα μας να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάδευσης ρίχνουμε τα αυγά. Με τον αυγοδάρτη χτυπάμε όσο μπορούμε καλύτερα. Στην συνέχεια, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε, ρίχνουμε σταδιακά το ξύσμα, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τον χυμό από πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε όσο μπορούμε καλύτερα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το ενσωματώνουμε στον βασικό μας χυλό. Στο τέλος προσθέτουμε και την κομπόστα των φρούτων, ανακατεύοντας λίγο ακόμα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα μέσα στην ζύμη του κέικ. Αν στην κομπόστα μας έχουν μείνει υγρά (κανονικά μόνο ελάχιστο σιρόπι πρέπει να υπάρχει) τα στραγγίζουμε και δεν τα αφήνουμε να πέσουν στο μείγμα γιατί δεν θέλουμε να διαταραχθεί η πυκνότητά του.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά την φόρμα, την γεμίζουμε και φουρνίζουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για μία ώρα περίπου. Στο τελευταίο 30λεπτο μπορούμε να κατεβάσουμε την θερμοκρασία στους 150.
Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό μας ετοιμάζουμε το γλάσο, πολύ απλά, με ένα πιρούνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Στολίζουμε αν θέλουμε με φρούτα και αυτό ήταν !!! Θα εντυπωσιαστείτε και από την υπέροχη γεύση αλλά από την αρωματική επίγευση 🙂
Στα υπόλοιπα του Νεανικόν πολλά πολλά τρέχουν τελευταία! Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω το πανέμορφο περιοδικό Love Yourself για το τέλειο αφιέρωμα που μου έκανε! Το Love Yourself κυκλοφορεί και ως ένθετο της Καθημερινής και ανεξάρτητα στα περίπτερα.
Στην συνέχεια να σας πω πως δύο ακόμα υπέροχα καταστήματα φιλοξενούν τις δημιουργίες μου, το Bazaar Concept Store στην B.Εύβοια και το Agora Gialova στην Κυπαρισσία 🙂
Να μην ξεχάσω να αναφέρω επίσης πως στο www.jamjar.gr/store/neanikon θα βρείτε όλες τις νέες μου δημιουργίες, ανάμεσά τους και η παιδική tote bag.
Και τέλος να σας πω πως ετοιμάζω δύο νέα ακόμα μικρά projectάκια για τα οποία θα σας μιλήσω σύντομα μέσω facebook και Instagram αλλά και εδώ στο επόμενο post 😉
Φιλιά πολλά!
Πανδαισία! Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη με του που είδα την φωτογραφία στο FB, φίλε Άρη.
Καθώς δε έχω όλες τις πρώτες ύλες (και πετιμέζι που απόκτησα πρόσφατα) θα το κάνω το θαύμα σίγουρα, έστω και με τις δικές μου παραλλαγές.
Καλό απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Φαίνεται τέλειο το κέικ Άρη!Τόσο λαχταριστό! Κι αυτό το γλάσο του πρέπει να το απογειώνει!!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!