Σαγκρία !!!!!
15 Ιούλ
Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο ! H σαγκρία είναι πανεύκολη στην παρασκευή της, είναι πολύ δροσερή, είναι και φρουτένια! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Αρκεί μόνο να την ετοιμάσουμε νωρίς νωρίς ώστε μέχρι το βραδάκι να την απολαύσουμε καλά παγωμένη. Γενικά αποφεύγουμε στην σαγκρία να προσθέτουμε πολλά παγάκια όταν την σερβίρουμε γιατί έτσι την αποδυναμώσουμε, οπότε το καλύτερο είναι να μείνει αρκετή ώρα στο ψυγείο μέχρι γίνει πραγματικά δροσερή.
Θα χρειαστούμε:
ένα μπουκάλι καλής ποιότητας κόκκινο κρασί
4 κουταλιές μέλι (και λίγο περισσότερο αν την προτιμάτε γλυκιά)
200 ml χυμό πορτοκάλι
2-3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
1-2 ξυλάκια κανέλας
φρούτα εποχής της αρεσκείας μας κομμένα σε λεπτές φέτες
Μέσα σε μία κατσαρόλα πάνω σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά ή ιδανικά σε μπεν μαρί για 5 λεπτά αφήνουμε όλα τα υλικά να ενωθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, και περιμένουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αμέσως μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Αυτό ήταν, το καλοκαιρινό ποτάκι μας είναι έτοιμο!
Την δροσιά του να χουμε! 🙂
Και κλασσικά όπως κάνω στα τελευταία posts μου, να σας ενημερώσω και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Νεανικόν 🙂
Να σας πως αρχικά πως μία νέα καρτ ποστάλ ειδικά για το νησάκι των Σπετσών είναι διαθέσιμη στο όμορφο thecloset
Επιπλέον, να σας πω πως έχω δημιουργήσει δύο ακόμα κάρτες, δύο νέα σχέδια: ένα για την Αθήνα μας (Athènes) και ένα κατάλληλο για γεννητούρια ή βαφτίσια 🙂
Και τέλος να σας πως τα μικρά μου προϊόντα είναι διαθέσιμα και το υπέροχο Paraphernalia στο κέντρο της Αθήνας!
Αυτά νομίζω! Περισσότερα μπορείτε να μαθένετε τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, όπου ποστάρω σχεδόν καθημερινά 😉
Πολλά πολλά πολλά φιλιά!
Αααα! και κάτι τελευταίο, έφτιαξα κομπόστα βύσσινο με βάση το παλιότερο post για την κονσερβοποίηση φρούτων. Αντί για πετιμέζι έβαλα μία κουταλιά μέλι! Φαίνεται υπέροχη! Ανυπομονώ να την ανοίξω! 🙂
Καλημέρα Άρη πολυτάλαντε! Τέλεια η σαγκρία σου και ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι! Πανέμορφες επίσης και οι κάρτες σου όπως και οι φωτογραφίες σου!!!
Πολύ ωραία η σαγκρία, θα γίνεται ιδιαίτερα αρωματική με τα μπαχαρικά και το μέλι.
Και φυσικά όταν τη φτιάχνουμε εμείς τη φτιάχνουμε όπως θέλουμε, τα πολλά παγάκια τη χαλάνε, συμφωνώ.
Μπράβο σου για όλα αυτά τα δημιουργικά projects, οι καρτούλες έχουν μια πολύ χαριτωμένη vintage αισθητική. Keep up the good work!