Σοκολατένια Τουρτίτσα

25 Μαρ

Σήμερα, θα αξιοποιήσουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργώντας μια μικρή & λαχταριστή τούρτα σοκολάτας.

Τούρτα Σοκολάτα με γλυκοπάτα

Απλή, σύντομη στην παρασκευή, γλυκιά και σοκολατένια!

Τούρτα Σοκολάτα με γλυκοπάτα

Τούρτα Σοκολάτα με γλυκοπάτα

Θα υλοποιήσουμε ακριβώς την προηγούμενη συνταγή, με μία μικρή προσθήκη: λίγο βούτυρο κακάο. Αυτό γιατί θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα που ελαφρώς να στέκεται διατηρώντας αναλλοίωτο το σχήμα του γλυκού.

Επιπλέον το βούτυρο κακάο θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο και την σοκολατένια γεύση αφού το φυσικό λιπαρό συστατικό που μας χαρίζει το κακαόδεντρο είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Η βάση θα είναι πάναπλη! Δύο μόνο υλικά: χουρμάδες και φουντούκια! Δεν χρειάζεται, τίποτα, μα τίποτα άλλο. Πιστέψτε με!

Για τη βάση:
200 γρ ξερούς χουρμάδες
100 γρ ωμά φουντούκια
150 ml νερό

Για την κρέμα:
Κρέμα σοκολάτας με βάση τη γλυκοπατάτα
40 γρ φυσικό βούτυρο κακάο

Τσέρκι διαμέτρου 16 εκ, προκύπτουν περίπου 6-7 μερίδες

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες στα 150 ml νερό για δυο ώρες. Αλέθουμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ. Στο κάδο του επεξεργαστή τροφών ρίχνουμε τους χουρμάδες και σταδιακά το νερό που περίσσεψε από το μούλιασμα. Πολτοποιούμε καλά και προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια ώστε να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα. Το απλώνουμε στο τσέρκι και προχωράμε στην κρέμα.

Τούρτα Σοκολάτα με γλυκοπάτα

Ακολουθούμε τις οδηγίες του προηγούμενου post. Μόλις φτάσουμε στην στιγμή που όλα τα υλικά πολτοποιούνται λιώνουμε παράλληλα προσεκτικά σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο (αν θέλετε δείτε πως γίνεται στην συνταγή της σοκολάτας). Το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε δυνατά στη μεγάλη ταχύτητα το κτύπημα των υλικών μέχρι να βεβαιωθούμε πως το βούτυρο κακάο έχει πλήρως ενσωματωθεί στην υπάρχουσα κρέμα. Αυτό θα φανεί την στιγμή που όλες οι λευκές κηλίδες έχουν εξαφανιστεί – αφομοιωθεί.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση, αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να δέσει και στολίζουμε με τα ωραία γλυκά πορτοκάλια της εποχής μας 😉

Τούρτα Σοκολάτα με γλυκοπάτα

Πολλές ευχές για ένα πανέμορφο τριήμερο !!!

(εργάζομαι φουλ πάνω στο επόμενο θέμα, το οποίο θα παρουσιαστεί σε δύο επεισόδια: post I & post II 🙂 )

'Αλλα Άρθρα:

37 Σχόλια to “Σοκολατένια Τουρτίτσα”

  1. Χρυσαυγη 25/03/2016 at 21:54 #

    Αρη, δεν θα το πιστεψεις, αλλα διαβαζω το ποστ σου τρογωντας την καρυδοπιτα σου την οποια φτιαχνω μια φορα τη βδομαδα.
    Φανταστικη δουλεια εκανες ΚΑΙ παλι. Πολυ ιδιαιτερη η ταρτα σου αλλα και οι φωτογραφιες!! Ξερεις ποσο εκτιμω το σταιλινγκ σου. Παλι εδωσες ρεστα! Πολυ θα ηθελα να δοκιμαζα αυτη τη σουπερ σοκολατενια ταρτα!!!

    • aris 05/04/2016 at 19:34 #

      Αλήθεια Χρυσαυγή, κάθε βδομάδα;;; Πόσο χαίρομαι!

  2. Vegan in Athens 25/03/2016 at 22:28 #

    Πολύ μου αρέσει η ιδέα με την γλυκοπατάτα. Φαίνεται και πολύ ελαφριά συνταγή. Λέω να πάρω μερικές γλυκοπατάτες αύριο 🙂

    • aris 05/04/2016 at 19:35 #

      Και βέβαια να πάρεις Βίκυ! Αν δεν έχεις πάρει ήδη, γιατί απαντά τα σχόλια με μεγάλη καθυστέρηση αυτή τη φορά 🙂

  3. stylencritics 26/03/2016 at 09:37 #

    Φωτογραφισες με την Lubitel???Θα ήθελα να δω τις φωτογραφίες!!!!Καλημέρα!

    • aris 05/04/2016 at 19:36 #

      Όχι δεν φωτογράφισα, αν και φαίνεται η μηχανή να είναι σε λειτουργική κατάσταση. Πρέπει να πάρω φιλμ, ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Πάντως έχει ωραία εστίαση …

  4. ΧΡΥΣΑΝΘΗ 26/03/2016 at 23:59 #

    Όχι μόνο υπέροχες φωτογραφίες αλλά και πολύ λαχταριστό γλυκό!!! Μπράβο Άρη!!!

  5. Beauty Follower 27/03/2016 at 16:13 #

    Πόσο ομορφη και λαχταριστη!!!!

    Ελπίζω να περασες ομορφα και να ξεκουραστκες τις μέρες αυτες!

  6. Christina Makri 27/03/2016 at 17:52 #

    Την θέεεεεεελω! Αυτή την τούρτα την θέλω αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω… Υπέροχη και υποθέτω με μεστή γεύση!!! Καλή εβδομάδα Άρη μου!

    • aris 05/04/2016 at 19:37 #

      Χα χα χα! θα τα καταφέρεις! Μα τόσο δύσκολες κατασκευές, και εδώ δεν θα τα καταφέρεις; 🙂

  7. evi@thehealthycook 27/03/2016 at 19:13 #

    υπέροχο γλυκό, για την γεύση του οποίου δεν αμφιβάλλω καθόλου, πανέμορφες φωτογραφίες όπως πάντα, αλλά αυτή την Lubitel πολύ την ζήλεψα…..!! 🙂
    καλό βράδυ σε όλους!

    • aris 05/04/2016 at 19:41 #

      Αααα, Εύη ζηλεύεις συνεχώς τα prop μου! Μια το μίξερ μια τη μηχανή! Που θα πάει αυτό;;;; 🙂 🙂

  8. Tante Kiki 28/03/2016 at 08:30 #

    Υπέροχο το γλυκό σου Άρη και καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου!!! Μου άρεσε και η παλιά φωτογραφική μηχανή!!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!!

  9. tanja 28/03/2016 at 12:22 #

    Λαχταριστή η σοκοτάρτα σου… κάπου είχα και εγώ μια τέτοια μηχανη, πρέπει να την ξεθάψω…..

    • aris 05/04/2016 at 20:09 #

      Να την βρεις οπωσδήποτε! Αν δεν την θέλεις, την αγοράζω!

  10. Τέλεια φαίνεται η τούρτα!! Δεν σου είπα τελικά την έφτιαξα την τάρτα σου χρησιμοποιώντας τη σοκολατένια κρέμα και βγήκε super!! Πρόσθεσα και ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμά της ήταν θεικό. Ικανοποίησε και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.

    • aris 05/04/2016 at 20:10 #

      Τέλεια Παναγιώτα! Εξαιρετικά νέα! Θα το δοκιμάσω και εγώ!

  11. Αγγελική 29/03/2016 at 14:04 #

    Ωραία μετατροπή της κρέμα σε τούρτα! Τι ωραία η φωτογραφική, είχε ο θείος μου μια..ποιος ξέρει που να είναι πια!

    • aris 05/04/2016 at 20:11 #

      Να την βρεις Αγγελική! Έχω βάλει και την Τάνια να ψάξει τη δικιά της! Τέτοια πράγματα δεν τα αφήνουμε να χαθούν 🙂

  12. Dimitra Decorasylum 30/03/2016 at 10:27 #

    Άρη, όπως έχεις ίσως καταλάβει, με την μαγειρική/ζαχαροπλαστική δεν έχω μεγάλες αγάπες αλλά μού είναι αδύνατο να αντισταθώ στις υπέροχες φωτογραφίες σου! Για μένα είναι το πιο λαχταριστό κομμάτι κάθε σου ανάρτησης. Φιλιά!

    • aris 05/04/2016 at 20:11 #

      Ευχαριστώ Δήμητρα! Μα και οι εικόνες μας «τρέφουν» 😉

  13. Katerina@delightfularea.com 30/03/2016 at 11:57 #

    Μα πόσο ωραία συνδύασες τη μηχανή στο post σου!..

    Λοιπόν αυτή πρέπει να είναι η πιο ωραία τούρτα ever! Και επειδή δε σε βλέπω να μου στέλνεις κανα κομμάτι για να το διαπιστώσω και να το επιβεβαιώσω, θα χρειαστεί να τη φτιάξω! Με μεγάλη μου χαρά εδώ που τα λέμε!

  14. Νανά @ kouzinista 30/03/2016 at 19:02 #

    Η λιλιπούτεια τουρτίτσα σου φαίνεται τόσο λαχταριστή! Συνδυάζει υπέροχα τη βελούδινη κρέμα σοκολάτας με την τραγανή φουντουκένια βάση!

  15. Marion 31/03/2016 at 09:45 #

    Αυτή τη βάση με χουρμάδες και φουντούκια θέλω πάρα πολύ να την δοκιμάσω.
    Η κρέμα ταίριαξε πολυ ωραία κι έγινε μια πολυ ωραία τούρτα.

    Ωραίες φωτογραφίες 😉

  16. Penelope 31/03/2016 at 18:05 #

    Η βάση είναι που με ξεσηκώνει!

    Πρόσφατα έκανα τρουφάκια με χουρμάδες, cranbberies, κολοκυθόσπορο και σοκολάτα και νομίζω πως μπορώ να φανταστώ καλά την γεύση της τουρτίτσα σου Άρη μου.

    Για την κρέμα τώρα, μου φαίνεται «πρωτοποριακή» πραγματικά 🙂

    Χαιρετισμούς πολλούς.

  17. Athena Craftcooklove 31/03/2016 at 21:30 #

    Πραγματικά τους χουρμάδες πρέπει να τους δοκιμάσω στην ζαχαροπλαστική πρέπει να δίνουν φοβερή γεύση!! Φαίνεται τέλεια Άρη μπράβο!! Καλά και η φωτογραφική μηχανή τα σπάει!! Η τελευταία φωτό π α ν ε μ ο ρ φ η 🙂

  18. My Little Cosy World 03/04/2016 at 21:53 #

    Εντάξει, τι να πρωτοπω! Η τούρτα σου με κοιτάζει προκλητικά και δυσκολεύομαι να αντισταθώ! Πρέπει να την φτιάξω οπωσδήποτε! Οι φωτογραφίες σου,δεν έχω λόγια, ειναι φανταστικές! Καλή εβδομάδα…

  19. spoon stories 08/04/2016 at 20:01 #

    Έχω τέτοιες μηχανές λόγο του μπαμπά που ήταν φωτογράφος και τις έχω σαν θησαυρό!! Η τούρτα πάντως δείχνει πεντανόστιμη!!

  20. Γιώτα 27/02/2017 at 21:07 #

    Τέλεια!! Συγχαρητήρια!Τόσο υγιεινό γλυκό! Θα την δοκιμάσω! το βούτυρο κακάο πού μπορώ να το βρω;

    • aris 27/02/2017 at 23:28 #

      Ευχαριστώ Γιώτα! Θα το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα αλλά και online σε διάφορα e-shops.

  21. Χρυσα 08/05/2018 at 22:44 #

    Ή τούρτα είναι τόσο νόστιμη που γίνεται εθιστικη κυροολεκτικα!!! Μόλις την τελειώσαμε και λέω αμέσως να την ξαναφτιαξω.

    • aris 08/05/2018 at 22:50 #

      Χαίρομαι τόσο πολύ που σας άρεσε!! Ευχαριστώ πολύ Χρύσα!

Leave a Reply