Σοκολατένια Τουρτίτσα
25 Μαρ
Σήμερα, θα αξιοποιήσουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργώντας μια μικρή & λαχταριστή τούρτα σοκολάτας.
Απλή, σύντομη στην παρασκευή, γλυκιά και σοκολατένια!
Θα υλοποιήσουμε ακριβώς την προηγούμενη συνταγή, με μία μικρή προσθήκη: λίγο βούτυρο κακάο. Αυτό γιατί θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα που ελαφρώς να στέκεται διατηρώντας αναλλοίωτο το σχήμα του γλυκού.
Επιπλέον το βούτυρο κακάο θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο και την σοκολατένια γεύση αφού το φυσικό λιπαρό συστατικό που μας χαρίζει το κακαόδεντρο είναι πραγματικά το κάτι άλλο.
Η βάση θα είναι πάναπλη! Δύο μόνο υλικά: χουρμάδες και φουντούκια! Δεν χρειάζεται, τίποτα, μα τίποτα άλλο. Πιστέψτε με!
Για τη βάση:
200 γρ ξερούς χουρμάδες
100 γρ ωμά φουντούκια
150 ml νερό
Για την κρέμα:
Κρέμα σοκολάτας με βάση τη γλυκοπατάτα
40 γρ φυσικό βούτυρο κακάο
Τσέρκι διαμέτρου 16 εκ, προκύπτουν περίπου 6-7 μερίδες
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες στα 150 ml νερό για δυο ώρες. Αλέθουμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ. Στο κάδο του επεξεργαστή τροφών ρίχνουμε τους χουρμάδες και σταδιακά το νερό που περίσσεψε από το μούλιασμα. Πολτοποιούμε καλά και προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια ώστε να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα. Το απλώνουμε στο τσέρκι και προχωράμε στην κρέμα.
Ακολουθούμε τις οδηγίες του προηγούμενου post. Μόλις φτάσουμε στην στιγμή που όλα τα υλικά πολτοποιούνται λιώνουμε παράλληλα προσεκτικά σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο (αν θέλετε δείτε πως γίνεται στην συνταγή της σοκολάτας). Το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε δυνατά στη μεγάλη ταχύτητα το κτύπημα των υλικών μέχρι να βεβαιωθούμε πως το βούτυρο κακάο έχει πλήρως ενσωματωθεί στην υπάρχουσα κρέμα. Αυτό θα φανεί την στιγμή που όλες οι λευκές κηλίδες έχουν εξαφανιστεί – αφομοιωθεί.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση, αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να δέσει και στολίζουμε με τα ωραία γλυκά πορτοκάλια της εποχής μας 😉
Πολλές ευχές για ένα πανέμορφο τριήμερο !!!
(εργάζομαι φουλ πάνω στο επόμενο θέμα, το οποίο θα παρουσιαστεί σε δύο επεισόδια: post I & post II 🙂 )
Αρη, δεν θα το πιστεψεις, αλλα διαβαζω το ποστ σου τρογωντας την καρυδοπιτα σου την οποια φτιαχνω μια φορα τη βδομαδα.
Φανταστικη δουλεια εκανες ΚΑΙ παλι. Πολυ ιδιαιτερη η ταρτα σου αλλα και οι φωτογραφιες!! Ξερεις ποσο εκτιμω το σταιλινγκ σου. Παλι εδωσες ρεστα! Πολυ θα ηθελα να δοκιμαζα αυτη τη σουπερ σοκολατενια ταρτα!!!
Αλήθεια Χρυσαυγή, κάθε βδομάδα;;; Πόσο χαίρομαι!
Πολύ μου αρέσει η ιδέα με την γλυκοπατάτα. Φαίνεται και πολύ ελαφριά συνταγή. Λέω να πάρω μερικές γλυκοπατάτες αύριο 🙂
Και βέβαια να πάρεις Βίκυ! Αν δεν έχεις πάρει ήδη, γιατί απαντά τα σχόλια με μεγάλη καθυστέρηση αυτή τη φορά 🙂
Φωτογραφισες με την Lubitel???Θα ήθελα να δω τις φωτογραφίες!!!!Καλημέρα!
Όχι δεν φωτογράφισα, αν και φαίνεται η μηχανή να είναι σε λειτουργική κατάσταση. Πρέπει να πάρω φιλμ, ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Πάντως έχει ωραία εστίαση …
Όχι μόνο υπέροχες φωτογραφίες αλλά και πολύ λαχταριστό γλυκό!!! Μπράβο Άρη!!!
Ευχαριστώ!!!!
Πόσο ομορφη και λαχταριστη!!!!
Ελπίζω να περασες ομορφα και να ξεκουραστκες τις μέρες αυτες!
Ευχαριστώ!!!
Την θέεεεεεελω! Αυτή την τούρτα την θέλω αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω… Υπέροχη και υποθέτω με μεστή γεύση!!! Καλή εβδομάδα Άρη μου!
Χα χα χα! θα τα καταφέρεις! Μα τόσο δύσκολες κατασκευές, και εδώ δεν θα τα καταφέρεις; 🙂
υπέροχο γλυκό, για την γεύση του οποίου δεν αμφιβάλλω καθόλου, πανέμορφες φωτογραφίες όπως πάντα, αλλά αυτή την Lubitel πολύ την ζήλεψα…..!! 🙂
καλό βράδυ σε όλους!
Αααα, Εύη ζηλεύεις συνεχώς τα prop μου! Μια το μίξερ μια τη μηχανή! Που θα πάει αυτό;;;; 🙂 🙂
Υπέροχο το γλυκό σου Άρη και καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου!!! Μου άρεσε και η παλιά φωτογραφική μηχανή!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!!
Λαχταριστή η σοκοτάρτα σου… κάπου είχα και εγώ μια τέτοια μηχανη, πρέπει να την ξεθάψω…..
Να την βρεις οπωσδήποτε! Αν δεν την θέλεις, την αγοράζω!
Τέλεια φαίνεται η τούρτα!! Δεν σου είπα τελικά την έφτιαξα την τάρτα σου χρησιμοποιώντας τη σοκολατένια κρέμα και βγήκε super!! Πρόσθεσα και ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμά της ήταν θεικό. Ικανοποίησε και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.
Τέλεια Παναγιώτα! Εξαιρετικά νέα! Θα το δοκιμάσω και εγώ!
Ωραία μετατροπή της κρέμα σε τούρτα! Τι ωραία η φωτογραφική, είχε ο θείος μου μια..ποιος ξέρει που να είναι πια!
Να την βρεις Αγγελική! Έχω βάλει και την Τάνια να ψάξει τη δικιά της! Τέτοια πράγματα δεν τα αφήνουμε να χαθούν 🙂
Άρη, όπως έχεις ίσως καταλάβει, με την μαγειρική/ζαχαροπλαστική δεν έχω μεγάλες αγάπες αλλά μού είναι αδύνατο να αντισταθώ στις υπέροχες φωτογραφίες σου! Για μένα είναι το πιο λαχταριστό κομμάτι κάθε σου ανάρτησης. Φιλιά!
Ευχαριστώ Δήμητρα! Μα και οι εικόνες μας “τρέφουν” 😉
Μα πόσο ωραία συνδύασες τη μηχανή στο post σου!..
Λοιπόν αυτή πρέπει να είναι η πιο ωραία τούρτα ever! Και επειδή δε σε βλέπω να μου στέλνεις κανα κομμάτι για να το διαπιστώσω και να το επιβεβαιώσω, θα χρειαστεί να τη φτιάξω! Με μεγάλη μου χαρά εδώ που τα λέμε!
Να την φτιάξεις Κατερίνα 🙂
Η λιλιπούτεια τουρτίτσα σου φαίνεται τόσο λαχταριστή! Συνδυάζει υπέροχα τη βελούδινη κρέμα σοκολάτας με την τραγανή φουντουκένια βάση!
Έτσι ακριβώς Νανά 🙂
Αυτή τη βάση με χουρμάδες και φουντούκια θέλω πάρα πολύ να την δοκιμάσω.
Η κρέμα ταίριαξε πολυ ωραία κι έγινε μια πολυ ωραία τούρτα.
Ωραίες φωτογραφίες 😉
Ευχαριστώ Μάριον!
Η βάση είναι που με ξεσηκώνει!
Πρόσφατα έκανα τρουφάκια με χουρμάδες, cranbberies, κολοκυθόσπορο και σοκολάτα και νομίζω πως μπορώ να φανταστώ καλά την γεύση της τουρτίτσα σου Άρη μου.
Για την κρέμα τώρα, μου φαίνεται “πρωτοποριακή” πραγματικά 🙂
Χαιρετισμούς πολλούς.
Πραγματικά τους χουρμάδες πρέπει να τους δοκιμάσω στην ζαχαροπλαστική πρέπει να δίνουν φοβερή γεύση!! Φαίνεται τέλεια Άρη μπράβο!! Καλά και η φωτογραφική μηχανή τα σπάει!! Η τελευταία φωτό π α ν ε μ ο ρ φ η 🙂
Εντάξει, τι να πρωτοπω! Η τούρτα σου με κοιτάζει προκλητικά και δυσκολεύομαι να αντισταθώ! Πρέπει να την φτιάξω οπωσδήποτε! Οι φωτογραφίες σου,δεν έχω λόγια, ειναι φανταστικές! Καλή εβδομάδα…
Έχω τέτοιες μηχανές λόγο του μπαμπά που ήταν φωτογράφος και τις έχω σαν θησαυρό!! Η τούρτα πάντως δείχνει πεντανόστιμη!!
Τέλεια!! Συγχαρητήρια!Τόσο υγιεινό γλυκό! Θα την δοκιμάσω! το βούτυρο κακάο πού μπορώ να το βρω;
Ευχαριστώ Γιώτα! Θα το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα αλλά και online σε διάφορα e-shops.
Ή τούρτα είναι τόσο νόστιμη που γίνεται εθιστικη κυροολεκτικα!!! Μόλις την τελειώσαμε και λέω αμέσως να την ξαναφτιαξω.
Χαίρομαι τόσο πολύ που σας άρεσε!! Ευχαριστώ πολύ Χρύσα!