Βραχάκια με Κάστανο (και όχι μόνο)

15 Νοέ

Καλησπέρα! Με μικρή καθυστέρηση επιστρέφω, αν και στην πραγματικότητα δεν σταματάω καθόλου! Στο μικρό μου “χαρτοπωλείο” η ζήτηση, εν όψη των Χριστουγέννων, έχει λίγο αυξηθεί και έτσι έχω πέσει με τα μούτρα στην παραγωγή!

Στα καταστήματα που συνεργάζομαι, αλλά και στο e-shop, θα βρείτε νέα προϊόντα αλλά και αρκετά από τα παλιά σε νέα τους κυκλοφορία. Πρόσφατα ξεκίνησε η συνεργασία και με το υπέροχο μαγαζάκι Fabrika Arts & Crafts (Βείκου 9, Ακρόπολη) όπου θα συναντήσετε τις περισσότερες από τις νέες μου δημιουργίες 🙂

Επίσης στις 16/12, μέρα Σάββατο, θα μεταφέρω, για μέρα μόνο, τον εξοπλισμό μου στο Kinono (το café της φίλης μου Όλγας) με σκοπό να σας παρουσιάζω ζωντανά λίγο από την δουλειά μου αλλά το σημαντικότερο να γνωριστούμε!!! Ένα όμορφο event για το οποίο θα σας μιλήσω πιο αναλυτικά στα επόμενα posts.

Προς το παρόν, πάμε για ένα γλυκάκι; Τα βραχάκια τα ξέρετε;;; Είναι απλά σοκολατάκια με αμύγδαλα σε σχήμα «τυχαίο». Εύκολα δηλαδή στην παρασκευή τους, χωρίς φόρμες 😉

Αντί για αμύγδαλα, λέω να βάλω κάστανα και ξύσμα από πορτοκάλι ώστε να πετύχω μία πιο χριστουγεννιάτικη γεύση 😉 Τι λέτε;

Θα χρειαστούμε:

1 ποσότητα από την χειροποίητα σοκολάτα

200 γρ χοντροκομμένη ψίχα από βρασμένα κάστανα

ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι

1 κουταλιά σταφίδες

Ακολουθούμε πιστά την διαδικασία παρασκευής της χειροποίητης σοκολάτας. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί και η λιωμένη σοκολάτα δημιουργηθεί, μέσα στο μπολ ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε το μπολ από το μπεν μαρί και περιμένουμε 10 λεπτά ελαφρώς η θερμοκρασία να πέσει. Με ένα κουτάλι (ή με τα χέρια αν μας βολεύει) παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά σοκολατάκια. Περιμένουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και απολαμβάνουμε. Αν δεν τα φάτε με μιας, καλύτερα να συντηρηθούν στο ψυγείο.

Το Σαββατοκύριακο, για τις ανάγκες μια ειδικής φωτογράφισης έφτιαξα ξανά ένα από τα αγαπημένα γλυκά. Την Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα! Βγήκε τόσο ισορροπημένη γευστικά και τόσο – μα τόσο – έντονα αρωματική ταυτόχρονα! Έβγαλα και λίγες ακόμα φωτογραφίες για την παρουσιάσω ξανά με αφορμή το σημερινό post. Προτείνω να προμηθευτείτε το ειδικό σκεύος και να την τολμήσετε φέτος στις γιορτές! Πιστεύω η γεύση της θα σας ενθουσιάσει 🙂

Φιλιά πολλά!

3 Responses to “Βραχάκια με Κάστανο (και όχι μόνο)”

  1. zina 16/11/2017 at 13:56 #

    Λατρευω το κάστανο και ομολογώ ότι το αγαπάω άψητο! Η εκδοχή σου με σοκολάτα και πορτοκάλι, απλά με ξετρέλανε!!!
    Περιμένουμε νέα για το event!!!

  2. Maria Ifadopoulou 18/11/2017 at 03:53 #

    Τα βραχάκια είναι η πιο εύκολη ιδέα για σοκολατάκια στη στιγμή και το βρίσκω πολύ έξυπνο να αντικαταστήσεις το αμύγδαλο με το αγαπημένο κάστανο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Χαίρομαι που επεκτείνονται τα σημεία πώλησης των χάρτινων δημιουργιών σου!

  3. Penelope 21/11/2017 at 16:12 #

    Τα βραχάκια σου, Άρη μου, με τα υλικά που έχουν μέσα, πέρα από το ότι είναι πολύ εύκολα να φτιαχτούν είναι σίγουρα και πολύ νόστιμα.
    Όσο για το ταλέντο σου, που συνεχώς ξεδιπλώνεται, νομίζω πως είναι επίσης εξαιρετικό!!
    Καλή συνέχεια σε όλα.

Leave a Reply