Σοκολατο – τρουφάκια !!!

8 Οκτ

Να ‘μαι πάλι! Δεν άργησα πάρα πολύ, έτσι δεν είναι; Επιστρέφω με κάτι σοκοκολασμένο! 🙂

Αλλά και λίγα νέα στο τέλος για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Νεανικόν.

Λοιπόν πάμε να φτιάξουμε σοκολατό – τρουφάκια με γεύση μόκα; Με λίγο πραγματικά κόπο απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γλύκισμα, τραγανό εξωτερικά – κρεμώδες μέσα, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα μας!

Θα χρειαστούμε:

Γέμιση:

200 γρ ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για 6 ώρες τουλάχιστον

3 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ

1,5 κουτουλάκι κακάο

4 κουταλιές μέλι

2 κουταλιές νερό

60 γρ φυσικό βούτυρο κακάο (ιδανικά με την ένδειξη raw)

Επικάλυψη:

1 δόση από την χειροποίητη σοκολάτα (χωρίς τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκάλι)

Προκύπτουν 15 περίπου μικρά σοκολατοτρουφάκια

Ξεκινάμε πρώτα με την γέμιση. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός από τις δύο κουταλιές νερό που θα βοηθούσε να είναι ζεστές.

Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφών. Το νερό που περίσσεψε από το στράγγισμα το αφήνουμε στην άκρη για μία άλλη χρήση.

Πολτοποιούμε επίμονα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Παράλληλα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός από το βούτυρο κακάο. Το βούτυρο κακάο το λιώνουμε αργά και υπομονετικά σε μπεν μαρί και στην συνέχεια το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Αμέσως μόλις προσθέσουμε το βούτυρο κακάο ενεργοποιούμε τον επεξεργαστή τροφών στην μέγιστη ταχύτητα. Δουλεύουμε αρκετά λεπτά το μείγμα μέχρι το λιωμένο βούτυρο κακάο να αφομοιωθεί πλήρως. Θέλουμε να σχηματιστεί μία λεία κρέμα με ένα ενιαίο ανοικτό καφέ χρώμα χωρίς «λευκά στίγματα» 😉

Μεταφέρουμε την «ζύμη» στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου ώστε να σφίξει αρκετά και να μπορούμε με τα χέρια μας να την πλάθουμε (η γέμιση παραμένη μαλακή σαν πλούσια κρέμα οπότε για να την πλάσουμε σε μπάλες πρέπει να είναι αρκετά παγωμένη).

Παράλληλα, όσο η γέμιση είναι στην κατάψυξη ξεκινάμε την παρασκευή της σοκολάτας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του σχετικού post.

Μόλις το μείγμα της σοκολάτας ομογενοποιηθεί και πάρει την μορφή λιωμένης σοκολάτας σταματάμε να το ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέσα στο μπολ του μπεν μαρί.

Βγάζουμε την γέμιση από την κατάψυξη και κόβοντας μικρά κομμάτια σχηματίσουμε με τα χέρια μας μικρές μπάλες. Μία – μία βουτάμε την κάθε μπάλα στην λιωμένη σοκολάτα και με την βοήθεια ενός κουταλιού την απομακρύνουμε (αφού καλυφθεί παντού) και την ακουμπάμε πάνω σε ένα παγωμένο ταψάκι. Μόλις ολοκληρώσουμε όλη την γέμιση τοποθετούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί τελείως η σοκολατένια τους επικάλυψη. Αν μας περισσέψει σοκολάτα μπορούμε είτε να την φάμε είτε να περάσουμε και δεύτερη στρώση τα γλυκάκια μας 😉

Συντηρούμε τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο, αν και δεν πιστεύω πως θα μείνουν για πολύ!

Και πάμε στα υπόλοιπα νέα μας!

Τις προηγούμενες μέρες ξαναέφτιαξα σημαιάκια, σε πολύχρωμη έκδοση! Βγήκαν πολύ χαρούμενα, είναι πολύ ανθεκτικά από καλής ποιότητας χαρτόνι και έχουν μήκος 2,5 μέτρα περίπου!

Προσφέρονται μέσα σε επίσης χειροποίητο κουτάκι και μπορείτε να τα βρείτε online εδώ.

Επιπλέον να σας πω πως το υπέροχο κατάστημα hellofrom στην Θεσσαλονίκη μετακόμισε σε πιο κεντρικό σημείο, στην οδό Προξένου Κορομηλά 45, ακριβώς πάνω από την Λ. Νίκης! Εκεί θα βρείτε πολλές από τις δημιουργίες μου!

Επίσης πολλές από τις δημιουργίες μου θα βρείτε και στο zalo στο Ηράκλειο Κρήτης που πρόσφατα ανανέωσε το στοκ του!

Κατά τα άλλα συνεχίζω με νέες δημιουργίες (χριστουγεννιάτικες) αλλά και επανεκδόσεις των παλιών μου προϊόντων που έχουν εξαντληθεί.

Εργασία και χαρά ! 🙂

'Αλλα Άρθρα:

6 Σχόλια to “Σοκολατο – τρουφάκια !!!”

  1. Penelope 10/10/2018 at 16:42 #

    Τι καλά, θα μυρίζουν συναρπαστικά καφέ τούτα τα τρουφάκια σου Άρη. Και νομίζω πως το μπολάκι, άνετα «καθαρίζει» μέσα σ’ ελάχιστο χρόνο.
    Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλα σου τα έργα.

    • aris 10/10/2018 at 17:38 #

      Ναι Πηνελόπη, δίνει απίστευτη γεύση και ένταση ο συνδυασμός σοκολάτας και καφέ. Επίσης και η αλλαγή από τραγανή σοκολάτα σε κρέμα που αμέσως λιώνει στο στόμα (το βούτυρο κακάο λιώνει στην θερμοκρασία του σώματος) τα κάνει συναρπαστικά πιστεύω. 🙂
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Φιλιά πολλά!!

  2. DIMITRA GIANNAKOPOULOU 18/10/2018 at 13:20 #

    Καλημερα Αρη!!!να ξεκινησω απο το οτι το site και η προσπαθεια σου ειναι καταπληκτικα !χιλια μπραβο για την μεγαλη προσπαθεια που κανεις!!!επειδη τωρα αρχιζω να μπαινω στον υπεροχο κοσμο των μη επεξεργασμενων τροφων και στην κατασκευη εδεσματων με τον αναλογο τροπο θα ηθελα να σε ρωτησω κατι .Υπαρχει διαφορα μεταξυ του χαρουπαλευρου και της χαρουποσκονης?σε ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων .Δήμητρα

    • aris 19/10/2018 at 09:41 #

      Γεια σου Δήμητρα! Είναι υπέροχος αυτός ο κόσμος, θα δεις 🙂
      Για αυτό που με ρωτάς, λογικά δεν υπάρχει καμία διαφορά, άντε η χαροπόσκονη να είναι πιο λεπτο-αλεσμένη. Αρκεί πάντα και τα δύο προιόντα να περιέχουν μόνο χαρούπι, τίποτα άλλο.
      Ιδιαίτερη προτίμηση προσωπικά έχω σε ένα κρητικό χαρουπάλευρο το οποίο αναγράφει «ωμό» που σημαίνει πως η αποξήρανση (πριν το πέρασμα από το μύλο) έχει γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία. Το ωμό χαρουπάλευρο μπορεί να μην έχει τόσο δυνατό άρωμα όσο το κλασσικό αλλά θεωρητικά είναι πιο θρεπτικό. 😉 Όλα όμως είναι υπέροχα και αξίζουν να μπουν στην διατροφή μας! 🙂

  3. Tante Kiki 18/10/2018 at 21:58 #

    Υπέροχα τα τρουφάκια, πολύ λαχταριστά! Και τα σημαιάκια όμως είναι πανέμορφα!!! Μπράβο Άρη!!!

    • aris 19/10/2018 at 09:47 #

      Ευχαριστώ πολύ Κική! Φιλιά πολλά!

Leave a Reply