Παγωτό Πύραυλος!

2 Αυγ

Νεανικοποιήθηκε και ο πύραυλος! Σιγά που θα ξέφευγε 🙂 !!!

Παγωτό Πύραυλος

Καιρό τώρα ήθελα ένα παγωτό πύραυλο, και έλεγα θα φύγει το καλοκαιράκι και δεν θα προλάβω. Αλλά αν βάλω κάτι στο πρόγραμμα, δύσκολα γλιτώνει!

Παγωτό Πύραυλος

Ο αρχικός μου προβληματισμός αφορούσε στο πως θα κατασκευάσω τα χωνάκια. Τα χωνάκια συνήθως είναι βάφλες, αλλά στους πυραύλους, αν θυμάμαι καλά, θυμίζουν περισσότερο μπισκότο. Κάτι που με βολεύει γιατί η βάφλα απαιτεί ειδική συσκευή που δυστυχώς δεν διαθέτω. Για το μπισκότο το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φόρμες. Ψαχουλεύοντας στο amazon, βρήκα αυτές. Δεν είναι για παγωτά, αλλά για άλλα κωνικά γλυκά. Έχουν μέγεθος  λίγο μικρότερο από ένα κοινό χωνάκι αλλά πολύ μεγαλύτερο από ένα παγωτίνι.

Με δυσκολία κατάφερα να βρω το κόλπο που απαιτείται για να αφαιρεθεί το μπισκότο. Η λύση λοιπόν είναι η εξής: Λαδώνουμε πολύ καλά τις φόρμες και δεν καλύπτουμε με ζύμη τη μύτη τους. Έτσι μόλις κρυώσουν, μπορούμε, κρατώντας τα μπισκότα, να πιέσουμε τη μύτη ώστε να ωθήσουμε τη φόρμα προς τα έξω.  Το κόλπο πιάνει, δεν μου έσπασε ούτε ένα!

Παγωτό Πύραυλος

Πάμε στην συνταγή μας. Θα χρειαστούμε:

Χωνάκια

70 ml χαρουπόμελο (εναλλακτικά πετιμέζι)

50 ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι κανέλα

αλεύρι ολικής, όσο πάρει

Παγωτό

1 δόση από το παγωτό παρφέ κρέμα που φτιάξαμε στο προηγούμενο post

Σοκολάτα

1 δόση από την χειροποίητη μας σοκολάτα

ανοξείδωτους κώνους

προκύπτουν 6 πύραυλοι, λίγο πιο μικροί από τους κλασσικούς

Ετοιμάζουμε το παγωτό από την προηγούμενη μέρα ώστε να είναι έτοιμο και παγωμένο. Προχωράμε με τα χωνάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το λάδι με το χαρουπόμελο. Ρίχνουμε την κανέλα και σταδιακά το αλεύρι. Πλάθουμε μέχρι να προκύψει μία “μπισκοτένια” ζύμη που δεν θα κολλάει καθόλου στα χέρια μας. Λαδώνουμε γενναιόδωρα τους κώνους, λίγο τα χέρια μας και τυλίγουμε με λεπτά κομμάτια ζύμης ανοιγμένα με τον πλάστη. Τη μύτη του κώνου δεν την καλύπτουμε. Φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και κρατώντας καλά το χωνάκι, αγκαλιάζοντάς το με το χέρι μας, το πιέζουμε σε μία σταθερή επιφάνεια, ασκώντας πίεση στην μύτη, ώστε να αφαιρεθεί προς τα πάνω.

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και γεμίζουμε τα χωνάκια. Στο τέλος τοποθετούμε και μία μπάλα. Με κάποια πατέντα τοποθετούμε τα παγωτά όρθια στην κατάψυξη ώστε να παγώσουν και το χωνάκι να ενωθεί με το παγωτό. Μόλις συμβεί αυτό μπορούμε να ετοιμάσουμε την σοκολάτα.

Όσο η σοκολάτα είναι ακόμα ζεστή, παίρνουμε ένα – ένα τα παγωτά, τα κρατάμε ανάποδα πάνω από το μπολ και με ένα κουταλάκι καλύπτουμε με σοκολάτα το πάνω τμήμα. Η σοκολάτα αμέσως παγώνει, οπότε καλό είναι η δουλειά να γίνει με γρήγορες κινήσεις 😉

Ο πύραυλος είναι έτοιμος προς κατανάλωση! Πλούσιος σε γεύσεις, διαφορετική υφή ανά υλικό, σοκολατένιος και αρωματικός !!!

Παγωτό Πύραυλος

Παγωτό Πύραυλος

Αααα, να σας υπενθυμίσω πως αύριο 04/08 λήγει ο διαγωνισμός για τα χειροποίητα τετραδιάκια. Ακόμα προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή, απλά αφήστε ένα μήνυμα κάτω από το σχετικό post 🙂

Χειροποίητα Τετράδια

Κλείνοντας, να σας ευχηθώ ένα υπέροχο υπόλοιπο καλοκαιριού! Το Νεανικόν θα επιστρέψει ξανά κάπου προς το τέλος του Αυγούστου με ένα αμιγώς φωτογραφικό post ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν νέες συνταγές. Φέτος τα σχέδιά μου άλλαξαν, το ταξίδι μου στο εξωτερικό ακυρώθηκε με σκοπό να πραγματοποιηθεί μερικούς μήνες αργότερα. Αλλά δεν με πειράζει γιατί θα βρεθώ σε γνώριμα και αγαπημένα μέρη και θα περάσω όμορφα και δημιουργικά. Και λέω δημιουργικά γιατί έχω σκοπό να ολοκληρώσω μες τον Αύγουστο τρία μεγάλα stationary projects καθώς και να δοκιμάσω νέες συνταγές! Πώς αλλιώς θα επανέλθω με όλα όσα σχεδιάζω ;;; !!!! 🙂

Φιλιά Πολλά !!!

Παγωτό Πύραυλος

11 Responses to “Παγωτό Πύραυλος!”

  1. Χρυσαυγή 02/08/2016 at 20:39 #

    ΕΓΡΑΨΕΣ!! Στο είπα στο φέις στο λέω κι εδώ! Το χωνάκι είναι φανταστικό!! Ολα τα λεφτά! Ασε το κολπάκι για να ξεκολλάει από τον κώνο του. Τι να πω?? Μόνον ότι ζηλεύω τον πύραυλό σου και θα ήθελα να μπορούσα να τον δοκίμαζα αυτή τη στιγμή!!!!!! Φανταστικά όλα! Μπράβο Άρη! Μας δρόσισες τον Αυγουστο και με το παραπάνω!

  2. Μαριάννα 02/08/2016 at 23:57 #

    Έχεις πλέον …εκτοξευτει σε ανώτερα επίπεδα. Σούπερ τζετ ο πύραυλος, μπράβο σου Άρη. Καλό υπόλοιπο στο καλοκαίρι σου!

  3. My Little World 03/08/2016 at 06:34 #

    Κορυφαίος ο πύραυλος! Το πόσο θα ήθελα έναν αυτη τη στιγμή δε λέγεται! Καλο υπόλοιπο καλοκαίρι και καλές διακοπές!

  4. evi@thehealthycook 03/08/2016 at 15:38 #

    Σιγά που θα σου ξέφευγε!!!
    Ότι βάλεις στο μυαλό σου θα το πετύχεις και με τα καλύτερα αποτελέσματα! Υπέροχος ο πύραυλος ! Μπράβο!!
    Σου εύχομαι καλές διακοπές και καλή επιτυχία στα επόμενα σχέδια σου!!
    Φιλιά

  5. Sofia paraligo 03/08/2016 at 20:10 #

    Είσαι θεός τέλος!

  6. Evangelia Vlassopoulou 04/08/2016 at 12:58 #

    Άρη πραγματικα το τερμάτισες… Χαχαχαχα παω eBay ή amazon να αγοράσω τους κώνους

  7. Christina Makri 04/08/2016 at 15:10 #

    Θα συμφωνήσω με την Σοφία παραπάνω … ε ναι… ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!! Κοίτα να ξεκουραστείς, να περάσεις καλά, να γεμίσεις μπαταρίες και να επανέλθεις ξεκούραστος. Όρεξη για δουλειά και νέες προσπάθειες έτσι κι αλλιώς έχεις πάντα… το καταλαβαίνω. Καλές διακοπές!!!

  8. Beauty Follower 05/08/2016 at 23:46 #

    Πυραυλος… αγαπημενος παιδιόθεν!!!
    Καλό καλοκαιρι 🙂

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

  9. dolmadaki 09/08/2016 at 21:08 #

    ουαααουυυ!!! αυτοςυ τους κωνους τους εχουμε κ εμεις απο μαγαζια τοπικα ια τα κορνεδακια με τη σφολιατα!!! ποτε δε φανταστηκα οτι μπορεις να κανεις χωνακια!!! δε φανταζεσαι τι χαρα εχω !!! μεχρι και τη μανα μου πηρα τηλεφωνο να της το πω χαχαχαχα~!!!! μπραβο αρη τελεια τα παγωτακια !

  10. katerina@delightfularea.com 28/09/2016 at 19:42 #

    Ε ναι αυτό είναι που λέγαμε και το χρονοβόρο στην ζαχαροπλαστική είναι μεγάλη απόλαυση! Μα τι έφτιαξες, τι δημιούργησες! Χωνάκι με χαρουπόμελο; Παγωτό παρφέ; Χειροποίητη σοκολάτα; Υπερτελειότητα!

  11. spoon stories 16/10/2016 at 22:03 #

    Καταπληκτικά τα χωνάκια σου!Αλλά και το παγωτό με τη σπιτική σοκολάτα δεν υστερούν καθόλου!Μας έχεις στα πούπουλα…

Leave a Reply to Beauty Follower