Ετοιμάζω το επόμενο θέμα
6 Νοέ
Στα πλαίσια της υποψηφιότητας του blog στα βραβεία που διοργανώνει το BHMA Gourmet, περιλαμβάνεται εκτός από την ψηφοφορία του κοινού, και η εκτέλεση δύο δοκιμασιών.
Οι δοκιμασίες αφορούν στη δημιουργία και παρουσίαση δύο συνταγών που θα αξιοποιούν το Flora με βούτυρο, το προϊόν του χορηγού που σχετίζεται με την κατηγορία που διαγωνιζόμαστε. Το αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή και λογικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του νικητή.
Η ιδέα για την πρώτη συνταγή παράχθηκε στο μυαλό μου ακαριαία την στιγμή που ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της δοκιμασίας. Λόγω της απειρίας μου και της αντικειμενικής δυσκολίας στο συγκεκριμένο είδος δεν τόλμησα να το πω πουθενά. Και καλά έκανα γιατί χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες για να βεβαιωθώ πως πρόκειται για κάτι υλοποιήσιμο.
Σε αρκετές συνταγές στο blog έχω αισθανθεί πραγματικά πως κινούμε σε μη χαρτογραφημένες περιοχές. Ένα παράδειγμα αποτελεί η αμυγδαλόπαστα, ένα υλικό, εναλλακτικό της ζαχαρόπαστας που μου χρειάστηκε για να στολίσω αρχικά την Τούρτα Γάμου και στην συνέχεια την Πριγκίπισσα. Μπορεί στο Internet να έβρισκα άπειρο υλικό για το marzipan αλλά για την αμυγδαλόπαστα με τα υλικά που ήθελα τα resources ήταν ελάχιστα. Με πολύ όμως προσπάθεια και αρκετό Study Practice Fail Repeat 🙂 κατάφερα τελικά να βρω τα κουμπιά της και να την διαχειριστώ με τον τρόπο που ήθελα.
Έτσι και στην επόμενη συνταγή, προσπαθώ να αντικαταστήσω ένα πολύ βασικό υλικό με ένα άλλο τολμώντας κάτι εντελώς διαφορετικό. Αλλά δεν θα σας αποκαλύψω περισσότερα, θέλω να είναι έκπληξη.
Θα σας πω όμως λίγα για τη φωτογράφιση, για την οποία δεν έχω ακόμα κάνει τίποτα παρά μόνο να την σχεδιάσω στο μυαλό μου. Στόχος είναι να σας μεταφέρω (ελπίζω) πολλές δεκαετίες πίσω στο ύφος μιας άλλης εποχής. Μη φανταστείτε καμιά υπέρ παραγωγή, τα μέσα, οι γνώσεις και οι ικανότητες που διαθέτω έχουν προς το παρόν στενά όρια. Αλλά θα το παλέψω!
Αρχικά πρέπει να κατασκευάσω και να προμηθευτώ τα props που χρειάζομαι. Αύριο θα ψάξω στο Μοναστηράκι για μια παλιά ζυγαριά κουζίνας και στην Ιερά Οδό, στις γνωστές μάντρες, για χρωματιστά τσιμεντοπλακάκια. Ας ελπίσουμε πως κάτι θα βρεθεί …
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους αναγνώστες που υλοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες κάποια συνταγή και έτυχε να με ενημερώσουν μέσα από τα social media. Συγκεκριμένα την Μαρία που έφτιαξε το Brownie, το οποίο έφτιαξε και η Πέπη αλλά και μία άλλη φίλη μας Μαρία που μας λέει πως έγινε άπαιχτο. Την τιμητική του είχε και το Strudel που το ετοίμασε δύο φορές η Έλενα και μία η Μαίρη. Η Αθανασία έφτιαξε το carrot cake αντικαθιστώντας το μέλι με πετιμέζι όπως μας γράφει στο σχόλιο. Τέλος η Άντζυ για τη βάπτιση του γιου της κατασκεύασε πολλές δεκάδες από τις ομπρελίτσες του Νεανικόν για να ολοκληρώσει τον στολισμό της εκδήλωσης.
Αυτά προς το παρόν, λοιπόν επιστρέφω με νέο θέμα, σε 6 μέρες, ακριβώς! 🙂
Καλή επιτυχία Άρη σε όλες τις προσπάθειες σου! Καλημέρα…
Ευχαριστώ Σωτηρία!
Καλημέρα και καλή επιτυχία. Σε “ανακάλυψα” πρόσφατα και έχω ενθουσιαστεί καθώς έχω δύο παιδάκια που δεν τρώνε ζάχαρη.σε παρακαλώ σκαρφίσου καμία ωραία ιδέα για μπισκότα αλλά όχι τα κλασικά τύπου βρώμη ταχίνι τα έχουμε φτιάξει πολλές φορές. Κάτι σε πιο μπισκότο!
Ζένια καλώς ήρθες!
Θα σκαρφιστώ, δώσε μου μόνο λίγο χρόνο γιατί έχω πολλά ήδη στο πρόγραμμα 🙂 🙂 🙂
Καλή επιτυχία βρε συ Άρη. Είσαι επίμονος και συγκεντρωμένος οπότε δεν σε φοβάμε!Όλα καλά!!
Ευχαριστώ πολύ Λίλια!
Καλη επιτυχία! Εχω μεγαλη αγωνια να δω τι ετοιμαζεις!
Σταυρούλα ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου !!! Σήμερα όλη μέρα φωτογράφιζα, από το πρωί στις 9 μέχρι σχεδόν 5:20. Ακόμα δεν τις έχω δει όλες για να δω αν είναι καλές … ελπίζω …
Είμαι απολύτως βέβαιη ότι θα ετοιμάσεις κάτι μοναδικό και ξεχωριστό!
Δε μας έχεις συνηθίσει σε τίποτα λιγότερο άλλωστε 🙂
Καλό βράδυ!
Ευχαριστώ Ερμιόνη!
Εδώ κολλάει το “σε περιμένω στην γωνία” για να σε καμαρώσω!
Άντε με το καλό λοιπόν και στην επόμενη εντυπωσιακή (όπως πάντα) ανάρτησή σου, Άρη.
Thanks Πηνελόπη!
Αγχώθηκα λίγο βρε Άρη…πόσο μάλλον εσύ… Μήπως πρέπει να χαλαρώσεις λίγο;στο κάτω -κάτω αυτός δεν είναι κ ο σκοπός του blogging?είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι όπως πάντα εξαιρετικό.
Ωχ, Ευαγγέλια συγνώμη αν έδωσα λάθος εντύπωση. Δεν έχω αγχωθεί τόσο πολύ, πρόκειται για το δημιουργικό άγχος που έχω πάντα όταν καταπιάνομαι με κάτι 🙂
Καλημέρα Άρη, είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά με τις συνταγές που έχεις “στα σκαριά”, οι δημιουργίες σου είναι πάντα πανέμορφες και δείχνουν γευστικότατες! Καλή επιτυχία 🙂
Αχ Άρη ανυπομονώ να δω τι θα ετοιμάσεις. Είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρεις άλλη μια φορά να μας εκπλήξεις!