Παγωτό Μόκα !!! & άλλες εργασίες …
28 Μάι
Πόσο καιρό περίμενα αυτό το παγωτό δεν περιγράφεται !!! Όταν είχα φτιάξει την σοκολατίνα, ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά μου, είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τον συνδυασμό σοκολάτα και καφέ που αμέσως σκέφτηκα την ιδέα ενός σούπερ παγωτού!
Η λιπαρή βάση του παγωτού μας, αυτή την φορά, θα στηριχτεί στην κρέμα από τα κάσιους, το μέλι θα προσφέρει την γλύκα του ενώ τα καλής ποιότητας: κακάο, χαρούπι & καφέ θα εξασφαλίσουν την τέλεια γεύση!
Πάμε;
Θα χρειαστούμε:
300 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 6 ώρες
300 ml νερό (από το μούλιασμα)
6 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά κακάο
1 κουταλάκι χαρουπάλευρο
2 κουταλάκια καφέ (χρησιμοποίησα στιγμιαίο)
Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου (να μην είναι κρύα)
Απαιτείται παγωτομηχανή
Προαιρετικά: τριμμένη χειροποίητη σοκολάτα, φρούτα εποχής
Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα μεταφέρουμε στον επεξεργαστή τροφών. Πολτοποιούμε επίμονα στην μέγιστη ταχύτητα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε την λειτουργία της συσκευής μέχρι να προκύψει μία εντελώς λεία κρέμα.
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για μια – δυο ώρες και αμέσως μετά στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις το παγωτό μας είναι έτοιμο, αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, αμύγδαλα ή φρούτα της αρεσκείας μας.
Και φυσικά ορμάμε !!!!!
Ώς συνήθως εγώ βρίσκομαι σε πολύ πολύ πολύ productive mode. Οι κατασκευές μου σταματημό δεν έχουν και κόσμος του Νεανικόν όλο και μεγαλώνει 🙂 🙂 Αφού επανατύπωσα την καρτούλα Grèce και έφτιαξα νέα τετραδιάκια Μιαμ αποφάσισα να ασχοληθώ και πάλι με την ραπτομηχανή μου! Δεν θα σας πω ακόμα τι φτιάχνω, δεν θα είναι καπελάκια όπως την προηγούμενη φορά, αλλά κάτι επίσης καλοκαιρινό 🙂 Λεπτομέρειες στο επόμενο post! ή και μέσω instagram μιας και εκεί δεν κρατιέμαι και ποστάρω τα πάντα in advance 😉
ωωω παγωτάκι μια μιαμ. Για να δούμε και τι άλλο θα ετοιμάσεις
Τέλειο φαίνεται το παγωτό σου Άρη! Ανυπομονώ να δω τι άλλο ετοιμάζεις!!!!
Πολυμήχανε Οδυσσέα…όχι, Άρη ήθελα να πω. Το παγωτό μόκα είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Το μόνο που βαριέμαι είναι η παγωτομηχανή…που θέλει ώρες ο κάδος της να παγώνει και μου πιάνει χώρο στα συρτάρια της κατάψυξης. Την βρίσκω άβολη, αλλά το παγωτάκι θα το σκαρώσω με κλασσικό “μαμαδίστικο” τρόπο.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Απαιτείται παγωτομηχανή!!!;;; Και μένα που μου χάλασε, τί κάνω;;; Δεν έχω ελπίδα να γίνει χωρίς;;;
Μπορείς να το προσπαθήσεις και χωρίς. 🙂 Απλά βάλτο στην κατάψυξη και μετά από 30 λεπτά το βγάζεις, το χτυπάς στο μίξερ και μετά πάλι κατάψυξη. Αυτό το κάνεις άλλη μία φορά ακόμα έτσι ώστε να σου παγώσει διατηρώντας την κρεμώδη υφή του 😉