Λεμονάδα !!!
2 Μάι
Έτσι πως το πάει φέτος, πρέπει από νωρίς να οργανωθούμε για το καλοκαίρι! Και καλοκαίρι χωρίς λεμονάδα ή βυσσινάδα δεν παίζει!
Λεμονάδα έχουμε ξαναφτιάξει (και βυσσινάδα βέβαια) αλλά σήμερα σκέφτηκα να προτείνω μία νέα της εκδοχή. Η αρχική μου συνταγή είναι πολύ ισορροπημένη με μία υπέροχη διακριτική σπιρτάδα από τον γλυκάνισο. Αυτή τη φορά όμως θέλησα μία πιο έντονη λεμονένια γεύση, πιο δυνατή, λίγο πιο όξινη και ελάχιστα πικάντικη.
Η διαδικασία παρασκευής υπερβολικά απλή!
Θα χρειαστούμε:
500 ml νερό
200 ml χυμό από αρωματικά λεμόνια
4 κουταλιές μέλι
1/3 κουταλάκι σκόνη αποξηραμένου ginger
¼ κουταλάκι σκόνη αποξηραμένου κουρκουμά
Προαιρετικά στο ποτήρι προσθέτουμε δυόσμο ή και φράουλες για foodstyling
(Προκύπτουν δύο μεγάλα ποτήρια λεμονάδα)
Σε μία κατσαρόλα, πάνω σε χαμηλή φωτιά ενώνουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Θέλουμε το μέλι να λιώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υγρά. Αυτό ήταν! Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στο ψυγείο μέχρι να παγώσει τόσο όσο θέλουμε!
Όταν την σερβίρουμε καλό είναι να μην προσθέσουμε πολλά παγάκια γιατί έτσι θα την αποδυναμώσουμε, εκτός αν θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ.
Επίσης μπορείτε να την κάνετε πιο γλυκιά, αν και προσωπικά πιστεύω πως 4 κουταλιές μέλι είναι αρκετές.
Το ginger, στην συγκεκριμένη μικρή ποσότητα, δυναμώνει την ένταση στη γεύση, αφήνοντας κάτι ελαφρώς πικάντικο. Αν επιθυμείτε να παίξετε με περισσότερο ginger και να φτιάξετε κλασσική ginger lemonade προτείνω να πειραματιστείτε με φρέσκο ginger κομμένο σε λεπτές φέτες.
Τον κουρκουμά τον χρησιμοποιούμε για το υπέροχο κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, προσοχή όμως, δεν πρέπει βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα γιατί θα επηρεάσει αρνητικά την γεύση.
Και αφού δροσιστήκαμε να σας πω και για τα νέα καπελάκια που κατασκεύασα. Με πολλή χαρά αλλά και αρκετή προσπάθεια, μετά τα παιδικά καπελάκια, ασχολήθηκα και πάλι με την ραπτομηχανή μου !!! Αυτή την φορά σε πολύ limited edition, μόλις 5 καπελάκια, μιας και δεν κατάφερα να βρω ξανά αυτό το τέλειο πράσινο ύφασμα 🙁
Θα τα βρείτε online στο jamjar και αν σας αρέσουν προτείνω να βιαστείτε πριν εξαντληθούν 😉 🙂
Κλείνοντας να σας ενημερώσω πως το Zalo και το Kurkuta τα δύο υπέροχα καταστήματα που φιλοξενούν τις δημιουργίες στην Κρήτη, ανανέωσαν το stock τους με πολλές από τις τελευταίες μου κατασκευές 🙂 🙂 🙂
Αυτά, πάω να ετοιμάσω παγωτό κακάο & καφέ (μόκα!) για το επόμενο post 😉
Μια παλιά συνταγή με νέα ανεβασμένη παρουσίαση. Τη δροσιά της να χεις και καλή επιτυχία σε όλα τα εγχειρήματα σου!
Λεμονάδα και βυσσινάδα είναι πράγματι must για το καλοκαίρι!
Τέλειο χρώμα Άρη, υπέροχα φωτεινό! Το σερβίρισμα με δυόσμο και φράουλες απογειώνει τη λεμονάδα!
Τι ωραία συνταγή, μου αρέσει πολύ η σπιρτάδα που αφήνει το ginger! Μπήκε στη λίστα to be! Καλή εβδομάδα!