Εικονογραφημένη Αχλαδόπιτα

4 Ιαν

(δείτε εδώ την νέα βελτιωμένη έκδοση της αχλαδόπιτας)

Με όλη μου τη δύναμη εύχομαι μία υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και ό,τι άλλο ο καθένας μας επιθυμεί!
illustratedpearpie3
Εγώ επέστρεψα με ένα νέο γλυκάκι σε μία παρουσίαση διαφορετική από όλες τις άλλες. Θυμάστε που σας έλεγα πως το blog αποτελεί για μένα πανεπιστήμιο; Ένα λοιπόν από τα μαθήματα (στο οποίο μάλιστα έχω μείνει δραματικά πίσω 🙂 ) είναι η εικονογράφηση. Θέλω, πέρα από τις φωτογραφίες, να μπορώ να δημιουργώ όμορφες εικονογραφημένες συνταγές. Και για να το πετύχω αυτό, χρειάζομαι δουλειά! Πολλή δουλειά!
illustratedpearpie
Για το σημερινό post ξεκίνησα να ζωγραφίσω με τέμπερες τις εικόνες και στην συνέχεια να τις ψηφιοποιώ με scanner. Το στυλ που επέλεξα χαρακτηρίζεται από το γνωστό γλυκό imperfection των παιδικών εικονογραφήσεων και πιστεύω ταιριάζει γάντι με το blog. Θα περιμένω όμως και την δική σας άποψη.
Το γλυκάκι είναι απλό στην παρασκευή του και για γλυκαντικό περιέχει μόνο φρέσκα και ξερά φρούτα.  Η γεύση δυναμώνει έντονα από το αχλάδι και το κάρδαμο, δημιουργώντας μια τολμηρή χειμωνιάτικη πρόταση. Έχει χρησιμοποιηθεί αρκετό κάρδαμο, που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά ο δοκιμαστής μου προτίμησε τελικά την δεύτερη εκτέλεση με μειωμένη ποσότητα λέγοντας πως έχει πιο ισορροπημένη γεύση. Τι να πω; Είναι και θέμα γούστου.
illustratedpearpie5
Θα χρειαστούμε:

130 γρ ξερά σύκα
50 γρ μαύρη σταφίδα
200 ml νερό
60 ml ελαιόλαδο
αλεύρι ολικής – όσο πάρει + μισή κουταλιά για τη γέμιση
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 μεσαία αχλάδια κομμένα σε κύβους
1/3 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένα εσωτερικά σποράκια κάρδαμο (ή 1/4 για πιο ήπιο αποτέλεσμα)
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Τσέρκι διαμέτρου 16 εκ

Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τις σταφίδες και τις τοποθετούμε στο νερό για περίπου 2 ώρες. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα φρούτα και το νερό που προέκυψε από το μούλιασμα το αδειάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα δύο υγρά πολύ καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι (και το baking powder) πλάθοντας παράλληλα μέχρι να προκύψει μία ζύμη που ελαφρώς να μην κολλάει στα χέρια μας. Την χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, σε αναλογία 70 – 30 %. Τα ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη, αφού πρώτα τα τοποθετήσουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
illustratedpearpie4
Για να ετοιμάσουμε την γέμιση, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φρούτα που μουλιάσαμε, τα αχλάδια και μισή κουταλιά αλεύρι. Ξεφλουδίζουμε το κάρδαμο και θρυμματίζουμε καλά στο γουδί τα εσωτερικά μαύρα σποράκια του κρατώντας την ποσότητα που θέλουμε. Μαζί με το μοσχοκάρυδο το προσθέτουμε στο μείγμα. Με τα χέρια μας πιέζουμε τα υλικά ώστε να λιώσουν ελαφρά και να ενωθούν μεταξύ τους.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το τσέρκι και απλώνουμε καλά τη ζύμη της βάσης. Τοποθετούμε εσωτερικά τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα μας με την υπόλοιπη ζύμη. Ανοίγουμε μερικές τρύπες (ή αστεράκια) και φουρνίζουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

illustratedpearpie3
Μόλις κρυώσει απολαμβάνουμε, ιδανικά με τον απογευματινό καφέ ή το τσάι μας.
illustratedpearpie2
Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στις παρόμοιες συνταγές: Strudel, Κερασόπιτα και Ροδακινόπιτα. Δεν είναι κάτι δύσκολο.

Κλείνωντας, θα μου επιτρέψετε για άλλη μια φορά να κάνω τις αγαπημένες μου ευχαριστίες. Στην Γιώτα που στο σχόλιο που άφησε μας λέει πιο φτιάχνει συχνά τα Κάστανα Στιφάδο και είναι «Απίστευτο!”, την Κατερίνα που δοκίμασε και το Brownie με τους χουρμάδες λέγοντας πως είναι ακόμα πιο νόστιμο καθώς και την Γλαύκη που ετοίμασε το Φθινοπωρινό Κέικ Καρότου για να το δωρίσει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που ήταν καλεσμένη.

Και για άλλη μια φορά να σας ευχηθώ την πιο υπέροχη χρονιά!

'Αλλα Άρθρα:

57 Σχόλια to “Εικονογραφημένη Αχλαδόπιτα”

  1. Penelope 04/01/2016 at 18:56 #

    Τι να σου πω φίλε, Άρη;
    Έδωσε μια ακόμη νέα διάσταση των ταλέντων σου.
    Τα σχέδια σου πετυχημένα και με μια νεανικότητα που κάνει την διαφορά.
    Όσο για την αχλαδόπιτα εμπνευσμένη άκρως :-))
    Την κρατώ για μελλοντική χρήση, καθώς έχω βάλει ως στόχο να μην κάνω γλυκό για τουλάχιστον ένα μήνα! Λέμε, τώρα…
    ΚΑΛΗ και ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΧΡΟΝΑ σου εύχομαι.

    • aris 07/01/2016 at 23:43 #

      Ευχαριστώ Πηνελόπη! Καλή Χρονιά! (υπερβάλλεις λίγο 🙂 )

  2. Stavroula 04/01/2016 at 18:59 #

    Αρη καλη χρονια! Οκ… «ζωγραφισες” παλι!! Μα τι πρωτοτυπη παρουσιαση συνταγης! Εκπληκτικό 🙂 Μπραβο και πάλι μπράβο!!

    • aris 07/01/2016 at 23:43 #

      Ευχαριστώ Σταυρούλα, καλή χρονιά!

  3. stylencritics 04/01/2016 at 20:47 #

    Άρη μήπως να εκδόσεις ένα βιβλίο, με συνταγές και εικονογράφηση απο σένα? Είναι πάρα πολύ καλές οι εικόνες. Μπράβο, Καλή, Υπέροχη Χρονιά!

    • aris 08/01/2016 at 08:55 #

      Ωραία θα ήταν Σόνια… Αλλά φοβάμαι πως στην εποχή μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκδοθεί ένα βιβλίο, και πόσο μάλλον να πάει καλά εμπορικά.
      Θα ασχοληθώ αρκετά με την εικονογράφηση συνταγών μέσα από το blog, οπότε έχω αρκετά να μάθω 🙂

      Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!

  4. my little cosy world 05/01/2016 at 00:15 #

    Καταπληκτική ιδέα Άρη! Λοιπόν ξέρεις κάτι? Πολύ θα μου αρεσε να κάνω με τις μικρές μου μια συνταγή που θα είναι έτσι εικονογραφημένη! Πολλά φιλιααα

    • aris 07/01/2016 at 23:45 #

      Τέλεια! Ένας ωραίος τρόπος για να τους διδάξεις κάποια πράγματα γύρω από παρασκευή του φαγητού και τη διατροφή γενικά. Μέσα από την ζωγραφική και το παιχνίδι!

  5. Sofia paraligo 05/01/2016 at 09:00 #

    Πραγματικά πολυτάλαντος! Υπέροχη συνταγή με καταπληκτική εικονογράφηση! Πολλά μπράβο και μια μαγική νέα χρονιά, όπως την ονειρεύεσαι!

    • aris 07/01/2016 at 23:46 #

      Ευχαριστώ Σοφία!! Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!

  6. Beauty Follower 05/01/2016 at 10:53 #

    Καλή Χρονιά!
    Ποσο πρωτότυπα σκεφτκες να ξεκινησεις την νέα χρονια!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • aris 07/01/2016 at 23:46 #

      Ευχαριστώ! Καλή χρονιά, με ό,τι επιθυμείς !!!!

  7. Κατερίνα Ντοβίνου 05/01/2016 at 11:35 #

    Πρώτα από όλα, πολλές ευχές για μια δημιουργική χρονιά. Και δεύτερον……έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις????? Τι άλλο να περιμένω από εσένα????? Αν ανακαλύψω ότι έχεις ταλέντο και στον χορό και στην φωνητική δεν θα μου κάνει πια, καμμιά εντύπωση!!!!!Είσαι πολυτάλαντος!!!!!!!Το πρόβλημα που είχα με αυτό το ποστ, ήταν ότι μαγεύτικα τόσο πολύ από την ζωγραφική, που δεν είδα τι λεει η συνταγή!!!!!!!Πάρα πολλά φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά.

    • aris 07/01/2016 at 23:49 #

      κα Κατερίνα ευχαριστώ πολύ!
      Δυστυχώς δεν έχω απολύτως κανένα ταλέντο στην φωνητική και στο χορό!
      Συγκεκριμένα, δεν έχω μουσικό αυτί, είμαι φάλτσος και στο χορό είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως 🙁

      Πολλές ευχές για μια υπέροχη χρονιά! Σε όλους σας, μικρούς – μεγάλους !!

  8. peps@pepiskitchen 05/01/2016 at 11:57 #

    Πολύ ωραία εικονογράφιση!
    Το κάρδαμο μου αρέσει πάρα πολύ και σε συνδυασμό με το αχλάδι θα είναι τέλειο. Θα τη φτιάξω σίγουρα τη πίτα σου!

    Καλή Χρονιά!!!

    • aris 07/01/2016 at 23:51 #

      Ναι, το κάρδαμο πάει με αχλάδι, με πορτοκάλι, μήλο … Τελευταία ακούω πως πάει και με σοκολάτα, αλλά δεν μπορώ να το φανταστώ αν δεν το δοκιμάσω ..

      Αν το φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά πολλά Πέπη και καλή χρονιά!!

  9. Νανά @ kouzinista 05/01/2016 at 12:08 #

    Kαλή χρονιά, Άρη! Τα πολύχρωμα σκίτσα σου «ζωντανεύουν» τη συνταγή και αποπνέουν μια παιδικότητα που ταιριάζει αναμφίβολα με το ύφος του blog. Συνεχίζεις να μας εκπλήσσεις με τα ταλέντα σου!

    • aris 08/01/2016 at 21:48 #

      Χαίρομαι πολύ που το λες Νανά! Εμπιστεύομαι το γούστο σου!

      Καλή χρονιά!!!!

  10. Αθηνά 05/01/2016 at 14:46 #

    Αυτό με την εικονογράφηση των συνταγών το είχα σκεφτεί (πολύ πιο ψηφιακά βέβαια ) για την μικρούλα μου για να μαγειρεύουμε μαζί!! Θα σε προσλάβω 😉 Πέρα αυτού στο θέμα μας, η τάρτα φαίνεται ό,τι πρέπει για ένα υγιεινό επιδόρπιο !! Το ότι εγώ βέβαια την φαντάζομαι με παγωτό καϊμάκι εντάξει #καμίαελπίδα!

    • aris 08/01/2016 at 21:50 #

      Και ψηφιακά έχω προσπαθήσει, μέσα από το inkscape που είναι free software. Νομίζω κάθε τεχνική έχει την χάρη της αρκεί να την διδαχθείς.

      Φέτος το καλοκαίρι θα προσπαθήσω να νεανικοποιήσω το παγωτό καϊμάκι. Η μαστίχα είναι υπέροχη!

      Φιλιά πολλά Αθηνά! Καλή Χρονιά!!!

  11. spoon stories 05/01/2016 at 16:27 #

    Ωραία ιδέα της εικονογράφησης!Σου πάει και να το κάνεις πιο συχνά!Όσο για την Αχλαδόπιτα φαντάζομαι πως θα είναι πολύ νόστιμη!Να έχεις μια καλή χρονιά Άρη μου, με υγεία και δημιουργικότητα!

    • aris 08/01/2016 at 21:51 #

      Θα το κάνω Λίλια! Μου αρέσει!

      Ευχές για μια υπέροχη χρονιά!!

  12. Ερμιόνη 05/01/2016 at 22:18 #

    Καλή χρονιά Άρη!
    Εύχομαι να είναι δημιουργική και γεμάτη από πολλές και χαρούμενες στιγμές!
    Τι υπέροχη που είναι η εικονογράφηση σου! Πόσο όμορφη και φρέσκια ιδέα! Πραγματικά ενθουσιάστηκα!
    Πολλά μπράβο!
    Καλό βράδυ!

    • aris 08/01/2016 at 21:52 #

      Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Καλή χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά!

  13. Cook-Taste-Live 06/01/2016 at 09:44 #

    πηγή δημιουργικότητας είσαι Αγαπητέ. Μπράβο!
    με την συγκεκριμένη αχλαδόπιτα πρέπει να μοσχοβολάει όλο το σπίτι ε? κάρδαμο και μοσχοκάρυδο συνδυάζονται τόσο ωραία με το αχλάδι.
    πολύ μ’ αρέσει η συνταγή, αλλά και η παρουσίαση φυσικά!
    έκανες καλό ποδαρικό για το 16! 😀

    • aris 08/01/2016 at 21:53 #

      Ναι, με το τόσο κάρδαμο γίνεται χαμός. Μετά από κάθε μπουκιά νιώθεις σαν να έχεις κάνεις γαργάρες με το πιο τέλειο στοματικό διάλειμμα 🙂

      Καλή χρονιά Εύη!

  14. Marion 06/01/2016 at 21:44 #

    Καλή Χρονιά Αρη με ότι καλύτερο εύχομαι.

    Υπέροχη εικονογράφηση. Τα χρώματα ωραία.
    Η πιτα πολύ ωραία με κάρδαμο που αγαπώ.

    : )

    • aris 08/01/2016 at 21:54 #

      Ευχαριστώ Μάριον, καλή χρονιά!
      Και αγαπώ κάρδαμο 🙂

  15. Αγγελική 07/01/2016 at 10:18 #

    Καλή Χρονιά Άρη, με υγεία, πολλές χαρές και όμορφες δημιουργίες!
    Είσαι πολυτάλαντος τελικά!! Υπέροχη η εικονογράφηση,τόσο ωραίος και διαφορετικός τρόπος να παρουσιάσεις μια συνταγή!
    Το κάρδαμο ταιριάζει ιδανικά με το αχλάδι, άνετα την απολάμβανα με μια κούπα ζεστό κακάο!

    • aris 08/01/2016 at 21:54 #

      Επίσης Αγγελική! Σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι την πιο υπέροχη χρονιά!

  16. Χρυσαυγή 07/01/2016 at 12:02 #

    Ενδιαφέρομαι να μάθω όλα τα κρυφά ταλεντα που έχεις Αρη, γι΄αυτό μην μας τα κρατάς κρυφά για πολύ!! Φρόντισε να μας τα δείχνεις γιατί είσαι όντως πολύπλευρα ταλαντούχος άνθρωπος. Εκανες φοβερή δουλειά με τα σκίτσα, τέτοια που σχεδόν (σχεδόν λέω!!!!!!!!!) δεν μου έλειψαν οι επαγγελματικές σου εκπληκτικές φωτογραφίες!!!!!!

    Πολύ ωραίο γλυκό αν και ΔΕΝ είμαι των φρουτογλυκών!! Βλέπεις όταν τρώω φρούτα παθαίνω υπερβιταμίνωση και κινδυνεύω για δηλητηρίαση!! χαχαχαχχαα …..Οι φτηνές δικαιολογίες ενός ανθρώπου που δεν τρώει φρούτα… χαχαχαχαχαχα

    Καλή και δημιουργική χρονιά σου εύχομαι γεμάτη αρρώματα, χρώματα και τύχη!!

    • aris 08/01/2016 at 21:57 #

      Αυτά λες Χρυσαυγή και θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα! Ευχαριστώ θερμά!

      Δεν πειράζει που δεν τρως φρουτογλυκά, αρκεί να τρως φρούτα!

      Και εγώ σου εύχομαι μια πανέμορφη χρονιά!

  17. evi@thehealthycook 07/01/2016 at 17:18 #

    καλή χρονιά κι από εδώ Άρη! εύχομαι να σου φέρει ότι επιθυμείς!
    είσαι γεμάτος εκπλήξεις!
    υπέροχη εικονογράφηση και υπέροχη συνταγή!
    είμαι λάτρης του κάρδαμου και είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει. εγώ θα βάλω 1/3 κουταλάκι 😉

    • aris 08/01/2016 at 21:57 #

      Καλή χρονιά Εύη!
      Ευχαριστώ πολύ πολύ!

  18. Tante Kiki 07/01/2016 at 19:56 #

    Καλή χρονιά Άρη γεμάτη από όλα όσα επιθυμείς!!! Κυριολεκτικά ζωγράφισες …υπέροχη ανάρτηση!!! Χίλια μπράβο!!!

    • aris 08/01/2016 at 21:58 #

      Καλή χρονιά Κική, γεμάτη υγεία και άπειρη χαρά!!

  19. Αριάδνη Στ. 08/01/2016 at 00:03 #

    Είσαι μεγαλο ταλεντο!
    Καλη χρονια
    Καλό ξημέρωμα 🙂

    • aris 08/01/2016 at 21:59 #

      Θα ψωνιστώ τελείως … αυτό ήταν!

      Μακάρι Αριάδνη, αλλά απλά προσπαθώ πολύ!

      Σε ευχαριστώ, καλή χρονιά!

  20. mia xara 08/01/2016 at 09:53 #

    Όμορφη εικονογράφηση μιας πεντανόστιμης συνταγής! Καλή Χρονιά Άρη, με υγεία και χαρά 🙂

    • aris 08/01/2016 at 22:01 #

      Επίσης Χαρά, σου εύχομαι μια υπέροχη χρονιά!

  21. χριστίνα 08/01/2016 at 21:25 #

    Τι καλά!!! Δεν είναι κόλλημα η εικονογράφηση; Κι όσο πιο απλά τα σχέδια τόσο πιο χαρούμενα! Καλή χρονιά και από εδώ, νόστιμη, γλυκιά, θρεπτική κι υγιεινή. :)))

    • aris 08/01/2016 at 22:05 #

      Ναι ναι ναι!!! Είναι! Στην αρχή, που έκανα δοκιμές, δυσκολευόμουν, και έλεγα τι θέλω και μπλέκω συνεχώς με νέα πράγματα !! Μετά που λύθηκε λίγο το χέρι μου δεν το χόρταινα και τώρα θέλω σύντομα να το ξανακάνω 🙂

      Σου εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου Χριστίνα να έχεις μια πανέμορφη χρονιά γεμάτη με όλα όσα επιθυμείς !!! Και σε ευχαριστώ για όλη την στήριξη!

  22. Theodora 08/01/2016 at 22:59 #

    Καλή χρονιά Άρη. Ότι επιθυμείς σου εύχομαι! Νομίζω αυτή η αχλαδόπιτα θα με κάνει να ξεκινήσω να ψάχνω για καλά αχλάδια. Φέτος όσα αχλάδια έφαγα ήταν άνοστα και στο τέλος εγκατέλειψα. Αλλά τώρα η αναζήτηση ξεκινά και πάλι.

    • aris 10/01/2016 at 01:10 #

      Αξίζεις να ψάξεις, απλά έτυχαν κάποια!!!

      Καλή Χρονιά Θεοδώρα γεμάτη με υγεία και μπόλικη χαρά !!

  23. Iris mama goes vintage 09/01/2016 at 00:35 #

    Πολυτάλαντε φίλε μου μπράβο για την ωραία ιδέα να ντύσεις τη συνταγή με δικά σου σχέδια.. τα χρώματα και τα σκίτσα φωνάζουν Νεανικόν !!! Αχλαδοπιτα δεν έχω φάει ποτέ.. νομίζω με την ωραία σου συνταγή αυτό θα αλλάξει.. Ευχαριστούμε !!! Keep drawing ♡

    • aris 10/01/2016 at 01:09 #

      Ένα τεράστιο ευχαριστώ Ίρις και μια γιγάντια ευχή για μια τέλεια χρονιά!!!!!

  24. Christina Makri 10/01/2016 at 00:12 #

    Εντάξει τώρα μας αποτελείωσες!!!!! Μπράααααααααααβο!!!! Για την ιδέα, για την εκτέλεση, για το ταλέντο σου, για την συνταγή, για… για… Θα με παρεξηγήσουν στο τέλος χαχαχαχ αλλά είμαι φαν τι να κάνω; Και όχι άδικα αν κρίνω από όλα τα προηγούμενα σχόλια. Καλό ΣΚ Άρη μου!

    • aris 10/01/2016 at 01:08 #

      Χα χα χα! Όχι βρε Χριστίνα μην ανησυχείς, άλλωστε και εγώ είμαι φαν!
      Ευχαριστώ, πάντα ενθαρρύνεις και αυτό είναι υπέροχο !

  25. alekacraftaholic 10/01/2016 at 14:05 #

    To πόσο τρελαίνομαι και ζηλεύω με ανθρώπους που έχουν τόσα πολλά χαρίσματα!!!Μα ο Θεός αλλού έδινε κι αλλού έκανε τα ”στραβά μάτια” ;
    Χαίρομαι που μας ξεδιπλώνεις όλες τις πτυχές της καλλιτεχνικής σου φύσης.I am a big fan of yours!

    • aris 11/01/2016 at 22:50 #

      Αλέκα υπερβάλλεις! Τι να πω εγώ για σένα;;; Είσαι καταπληκτική crafter και το ξέρεις! Και όχι μόνο, αποδείχθηκε πως είσαι σούπερ γλυκοπλάστης με το carrot cake που έφτιαξες! 🙂

  26. tanja 14/01/2016 at 10:17 #

    Παρότι είμαι πολύ visual τύπος μου άρεσε αυτή η διαφορετική ανάρτηση, τη βρήκα πολύ χαρούμενη και πρωτότυπη. Καλή Χρονιά λοιπόν, ευχομαι να έχεις το χρόνο και τη διάθεση για τέτοιες όμορφες δημιουγιες.

  27. Γιώτα 20/01/2016 at 11:17 #

    Καλημέρα. Θα δοκιμαστεί άμεσα. Μου άρεσε που έχει τόσο απλά υλικά, τα οποία είναι όλα σπίτι μου.
    Καλή συνέχεια

    • aris 20/01/2016 at 18:28 #

      Τέλεια Γιώτα! Θα περιμένω εντυπώσεις! 🙂

      • Γιώτα 20/01/2016 at 22:29 #

        Θα διπλασιάσω τα υλικά για να την κάνω σε μεγαλύτερο ταψάκι.

        • aris 20/01/2016 at 22:34 #

          Ναι, μια χαρά! Έχε υπόψη σου πως η ζύμη μας δεν βγαίνει πολύ γλυκιά άρα καλό είναι να είναι λεπτή ώστε απλά να αγκαλιάζει και να συγκρατεί την γλυκιά και αρωματική γέμιση 😉
          Αν θέλουμε πιο γλυκιά ζύμη, που δεν νομίζω όμως πως χρειάζεται, μπορούμε να της προσθέσουμε λίγο πετιμέζι.
          Καλή επιτυχία!

  28. Eleni 22/01/2016 at 14:33 #

    Τέλεια!! Μου αρέσει που συνεχώς πρωτοτυπείς! 🙂

Trackbacks and Pingbacks

  1. Αχλαδόπιτα v2 | NEANIKON - 08/10/2016

    […] τη φορά αποφάσισα να φτιάξω ξανά την αχλαδόπιτα με ορισμένες μικρο – αλλαγές. Σκέφτηκα να κρατήσω […]

Leave a Reply